Torronsuo on upea luontokohde, jota voin lämpimästi suositella lasten kanssa retkeileville. Enkä vähiten siksi, että olen poiminut aikuisiän ainoat hillat juuri sieltä! Meillä on mökki Tammelassa, Portaan kylässä ja etenkin kesäisin teemme paljon retkiä sen lähiympäristössä ja sitä kautta myös Torronsuo on  meille tärkeä luontokohde.

Meistä on mukavaa liikkua lasten kanssa luonnossa. Kaipaamme kuitenkin helposti lähestyttäviä päiväretki kohteita. Liikkuminen luonnossa on kivaa, kun tavoitteet ovat sopivia ja eväitä on pakattu riittävästi. Lasten kasvaessa myös voimat vahvistuvat ja reitit voivat muuttua haastavemmiksi ja pidemmiksi. Liikaa ei kuitenkaan kannata ahnehtia kerralla, sillä väsyneenä kulkemisesta nauttii harva lapsiperhe.

Torronsuo

Torronsuo sopii myös tottumattomalle retkeilijälle

Me jätimme auton Kiljamon pysäköintipaikalle, josta on lyhyt kävelymatka lintutornille ja pitkospuiden alkuun. Jos on epävarma omista retkeilytaidoista, voi pysytellä koko ajan pitkospuilla, jolloin suunnistaminenkin on helppoa eikä eksymisen vaaraa juuri ole.  Tästä linkistä pääset tarkastelemaan alueen karttaa.

Torronsuolla kasvaa lakkojen lisäksi myös mahtavan kokoisia mustikoita. Me ei olla erityisen hyviä marjastajia, mutta sen verran poimitaan, että saadaan piirakka marjat kokoon. Ja lapset syö tietenkin mahansa täyteen!

Torronsuo

Torronsuon kansallispuisto sijaitsee Hämeen järviylängöllä Tammelassa.

Torronsuolla koet suomalaisen luonnon alkuperäisimmillään; samanlaisista avarista suomaisemista ovat nautiskelleet esi-isämme tuhansia vuosia. Torronsuohon voi tutustua puolen päivän patikkaretkellä Kiljamon ympäristössä tai koko päivän reissulla suon eteläosiin ja kansallispuiston ulkopuolelle Torron kylän kulttuurimaisemiin. Erityisesti keväällä ja syksyllä Torronsuolla on mukava tarkkailla lintujen muuttoa ja suolle lepäämään pysähtyviä lintulajeja, kuten kurkia ja hanhia.
Torronsuo on yksi Etelä-Suomen suurimmista ja edustavimmista soista. Etenkin suon itäosa on maisemallisesti upea ja erämainen. Torronsuo on säilynyt lähes luonnontilaisena huolimatta sijainnistaan vanhojen viljelysseutujen ja suurten kaupunkien ympäröimänä. Lähde: Luontoon.fi

 

Torronsuo
Jos retkeily luonnossa lasten kanssa kiinnostaa, niin kannattaa lukea myös juttuni Repoveden kansallispuistosta.

 

Ihanaa päivää sinulle!