Appelsiinimarinoidut punajuuret

Appelsiinimarinoidut punajuuret

Olen hulluna punajuuriin. Pidän niiden makeasta mausta ja upeasta väristä. Erityisesti nyt kun punajuuret ovat parhaimmillaan, tulee niitä käytettyä ruuanlaitossa vähän väliä. Joka vuosi on kuitenkin kokeiltava jotakin uutta ja kun törmäsin tähän reseptiin Glorian ruoka ja viini lehdessä, niin pakkohan sitä oli kokeilla!

Tarvitset:
6-7 pientä punajuurta
3 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
3 dl tummaa balsamiviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa

Pese punajuuret ja keitä niitä 30-45 minuuttia kunnes kypsiä. Kuori punajuuret lämpiminä, jolloin kuoret irtoavat helposti. Puolita punajuuret ja lado ne puhtaaseen lasipurkkiin. Kuori ja halkaise valkosipulit. Pese appelsiini ja raasta sen kuori. Mittaa viinietikka, sokeri, vesi, suola, valkosipuli ja appelsiininkuori kattilaan. Kiehauta lientä 3-4 minuuttia kunnes sokeri on sulanut. Kaada liemi punajuurten päälle ja sulje kansi tiiviisti. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta sitten kylmään. Anna maustua 3 vuorokautta ja nauti! Punajuuret säilyvät hyvinä 1-2 viikkoa.

Appelsiinimarinoidut punajuuret