Mieheni mummo haudattiin viime viikonloppuna. Hautajaisiin liittyy aina surua ja menetystä, mutta tällä kertaa myös iloa pitkästä ja hyvästä elämästä ja rauhallisesta kuolemasta läheisten ympäröimänä.
Minä opin tuntemaan mieheni mummon iloisena ja nauravaisena ihmisenä. Hän muisti jokaisen merkkipäivän. Siis jokaisen! Ja ajatelkaa, hänellä oli 16 lastenlasta ja 9 lastenlastenlasta. Huikeaa sanon minä! Kävimme vierailemassa mummon luona vain muutamia viikkoja ennen hänen pois nukkumistaan. Katsoimme läpi vanhoja kuvia ja mummo kertoi hauskoja tarinoita elämänsä varrelta. Tarinoita kuunnellessa oli helppoa nähdä mummossa se nuori tyttö, joka hän oli ollut ja joka edelleen tuikki mummon silmissä. Korvaamaton hetki. 
Mummolla oli ihana koti. Juuri sellainen kun mummolan kuulu olla. Olen kuvannut siellä muutaman kerran. Alla olevat kuvat olen kuvannut helmikuussa 2012.

Toivon, että itselläni säilyy samanlainen positiivinen asenne läpi koko elämän. Että pystyisi nauramaan ja iloitsemaan pienistäkin asioista, riippumatta siitä millaisia haasteita elämässä kohtaa. Olen myös kiitollinen siitä, että sekä minulla että lapsillamme oli mahdollisuus tutustua mummoon.

Millaisia muistoja teillä on mummoista?

Terveisin, Minna