Helpot & herkulliset marengit
Meidän keittiössä häärää usein useampi kuin yksi kokki. Vastuu alueet ja mielenkiinnonkohteet vaihtelevat riippuen siitä kuka kokkaa. Alma on selkeästi se, joka innostuu leipomisesta pienistä herkuista. Tänään meillä syntyi suussasulavia marenkeja!

 

 

Helpot & herkulliset marengit

Alman leipoessa yritän olla mahdollisimman paljon taka-alalla ja antaa hänelle tilaa opetella itse ja tehdä omassa tahdissaan. Joskus se on sangen haastavaa, sillä toimimme hyvin eri nopeuksilla, Alman ollessa rauhallinen ja harkitseva, minun taas tarttuessa asioihin nopeasti ja turhia aikailematta.

Mielestäni tärkeää on antaa lapsen kokeilla ja etsiä omaa tapaansa, löytää oma luovuutensa. Se vaatii myös niitä epäonnisempia kokeiluita ja niihin meidän aikuisena pitäisi antaa tilaa. Ei ole niin vaarallista jos toinen pelti ei onnistu ihan yhtä hienosti kuin toinen.

Helpot & herkulliset marengit

Ohje:

4 valkuaista
8 rkl sokeria
1-2 rkl kaakaojauhetta

Sekoita aineet keskenään ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi.
Tee taikinasta pieniä leivoksia pursotin pussin avulla ja paista ne 100 asteessa noin 1,5h.

Marengit sopivat hyvin juhlatarjoiluun tai kohottamaan arjen kahvihetken! Nam!

Onko teillä persoonallisuus eroja, jotka näkyvät erityisesti keittiössä?

Herkullista viikkoa toivoo Minna ja Alma

Helpot & herkulliset marengit