Tykkään lukea moodboard juttuja blogeista. Tiedättehän sellaisia tauluja, joihin on kerätty inspiroivia kuvia. Visuaalista fiilistelyä. Minua inspiroi tällä hetkellä Puutarha. Olemme rakentaneet talomme vuonna 2006 ja pihaa on tehty pikku hiljaa alusta asti. Uusi talo on kuitenkin aina uusi talo. Omenapuut ovat hyvästä kasvustaan huolimatta vielä nuoria, eikä pihamme yhteydessä voida puhuakkaan tunnelmallisesta vanhasta puutarhasta.

Sellaisesta kuitenkin haaveilen. Tiedättekö pihoja, joissa kaikki näyttää siltä, että ne ovat oikealla paikallaan, kuin vahingossa? Erilaiset kasvit näyttävät kasvavan puolivillinä, mutta silti sulassa sovussa keskenään. Vanhat puutarhat näyttävät vaivattomilta ja helposti lähestyttäviltä. Puiden oksat riippuvat kapeiden käytävien päällä ja jossakin on  portti.

Upea puutarha näyttää hyvältä jokaisena vuoden aikana. Ensimmäiset lumikellot puhkeavat kukkaan aikaisin keväällä, viimeisten lumien vielä sulaessa. Sen jälkeen kukkisivat sipulikasvit, narsissit ja tulppaanit. Sitten omena- ja kirsikkapuut! Kesällä puutarha täyttyisi kukista, perhosista ja linnuista. Päiväkahvit voisi nauttia puiden varjossa, kevyen kesätuulen puhaltaessa. Syksyllä kypsyisivät omenat ja syysvärit elävöittäisivät maiseman. Omalta kasvimaalta nostettaisiin porkkanoita, punajuuria ja lanttua. Talvella puutarhan upeat havut pilkistäisivät esiin lumivaipanalta.

Olen kerännyt Pinterestiin aiheesta taulun, kannattaa käydä katsomassa lisää kuvia sieltä.

Lähde: turkeyfeathers.typepad.com

Puutarhassa risteilevät polut ja ortit ovat ihania. Pieni sokkeloisuus tekee minuun vaikutuksen ennemmin kuin tasaiseksi ajettu nurmikko.

Lähde: www.bhg.com

Voitko kuvitella istuvasi kesäpäivänä tällä penkillä? Minä voin. Takana oleva linnunpönttö on mahtava!

 

Lähde: flowersandpetals.tumblr.com

Aidan välistä puskevat päivänkakkarat. Kyllä kiitos!

Lähde: Flickr

Kukkapenkit, josta kukat elävä sulassa sovussa täyttäen koko alan. Näyttää siltä kuin kaikki olisi sattumalta kasvanut tuohon. Eikö olisikin upea penkki?

 

Lähde: personaltao.com

Tälläiset vähän sinne päin olevat laatoitukset inspiroivat myös!

Tätä kirjoittaessa ulkona on 9 astetta lämmintä ja vettä tihkuaa. Taidan lähteä laatoittamaan kasvihuonetta, että olen taas askeleen lähempänä unelmieni puutarhaa!
Millaisia puutarha unelmia sinulla on? Uskotko, että joskus vielä istut siinä pihakeinussasi ja katselet unelmiesi puutarhaa?