Korteniemen perinnetila sijaitsee Liesjärven kansallispuistossa Tammelassa. Yli sata vuotta vanhaa metsänvartijan tilaa hoidetaan perinteisin menetelmin ja teemapäivinä myös yleisö pääsee osallistumaan ja kokeilemaan erilaisia menneen ajan aktiviteetteja.
Lapset tykkäsivät perinnepäivästä todella paljon. Saivat jopa pyykkimummon avustuksella pestä pyykkiä pyykkilaudan kanssa. Opas kertoili tilan historiasta niin elävästi, että pienimmätkin jaksoivat kuunnella ja ihmetellä entisaikojen elämää.
Kannattaa varata mukaan uimapuvut, sillä tila sijaitsee kauniissa rantamaisemassa.

Kesäisin tilaa hoidetaan 1910 -luvun menetelmin. Aitauksessa laiduntavat alkuperäisrotuiset lehmät jalampaat, joinakin vuosina myös hevoset. Erityisen mukavaa oli, että lapset saivat mennä aitaukseen eläimiä silittelemään, oppaan kertoessa eläinten hoidosta ja kasvatuksesta.

Tilan tuvassa laitetaan ruokaa ja teemapäivien yhteydessä on mahdollista ostaa edullinen lounas tai kahvikuppi nisun kera. Minusta tuo sana nisu on jokseenkin hilpeyttä herättävä!

Kannattaa kurkistaa Korteniemen tapahtumakalenteri metsähallituksen tapahtumakalenterista. Tänä vuonna perinnepäivä järjestetään 14.6 klo 11-17 ja lasten perinnepäivä 23.7 klo 11-17