Hampuri lasten kanssa on täynnä nähtävää ja koettavaa. Kaupunki on vehreä, täynnä pieniä puistoja, sympaattisia putiikkeja ja viehättäviä kahviloita. Siellä on helppo liikkua ja pienemmälläkin budjetilla pärjää.

Meillä on ollut tapana viedä jokainen lapsi vuorollaan kymmenvuotisjuhlamatkalle lapsen valitsemaan Euroopan kaupunki kohteeseen. Tänä vuonna vuorossa oli Elmo ja hänen valintansa Hampuri. Hampuri valikoitui kohteeksi siksi, että siellä sijaitsee Euroopan suurin miniatyyrimaailma. En suoraan sanottuna ollut Hampurista niin innostunut, koska mielikuvani siitä oli ehkä hieman tunkkainen ja tiedätte kai, punaisten lyhtyjen värittämä.

Voi kuinka väärässä olinkaan. Hampuri lasten kanssa oli eloisa, mielenkiintoinen, lapsiystävällinen ja monella tapaa yllättävä. Hotellimme sijaitsi viihtyisällä KarolinenViertelin alueella, joka sopi lapsiperheelle hyvin. Alueella on paljon taide- ja käsityöläiskauppoja, sekä runsaasti kahviloita ja ravintoloita, joten nälkäisenä ei tarvitse katuja tallata.

Lasten kanssa Hampurissa Lasten kanssa Hampurissa

Hampuri lasten kanssa

Hampuri lasten kanssa näyttäytyy erilaisena kuin jos olisi matkassa pelkästään aikuisten kesken. Tulee esimerkiksi tutustuttua kaupungin leikkipuisto tarjontaan. Hauska leikkipaikka, jossa vähän isommatkin viihtyvät löytyy Planten un Blomen puistosta. Samaisessa puistossa on myös erityinen vesishow, jonka kellon ajasta riippuen voi nähdä valojen ja musiikin kanssa. Itse puisto on muutenkin tutustumisen arvoinen paikka, jossa on tekemistä ja kokemista moneen lähtöön upean kukkaloiston ihailun lisäksi.

Hampuri lasten kanssa

Hampuri on täynnä kanavia, olin jostain lukevinani, että kanavia olisi jopa enemmän kuin Venetsiassa. Oli miten oli, kanavat antavat Hampurille ilmettä ja rytmittävät kaupunkia. Me tyydyimme ihailemaan kanavan varsien rakennuksia ja niissä seilaavia paatteja, mutta myös melominen tai risteileminen olisi ollut mahdollista.

Lasten kanssa Hampurissa

Hagenbeck

Yksi suosikki kohteistamme oli Hampurin eläinpuisto Hagenbeck. Eläinpuisto on perustettu 1907 ja se on ensimmäisiä eläintarhoja, joissa eläimet eivät ole kaltereiden takana vaan vallihaudat pitävät ne alueillaan. Osa eläimistä kulkee ihan vapaana katsojien joukossa. Eläintarha on upea jo miljööltäänkin, puistomainen alue on kaunista katseltavaa ja eläinpuistossa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Suosikiksi nousivat norsut ja etenkin norsuvauvat. Yleisö pääsee ruokkimaan norsuja ostamalla ruokaa pienissä pusseissa, joita saa sitten syöttää norsuille vallihaudan yli. Ainakin oma poikani piti norsujen ruokkimista koko eläinpuisto reissun huippukohtana. Monia eläimiä pääsi tarkastelemaan hyvin läheltä, joka tosin saattoi olla täysin sattumaa.  Eläinpuisto tuntui tarjoavan eläimille niin hyvät edellytykset normaaliin elämään kuin se vankeudessa ylipäätään on mahdollista. Suosittelen!

Kannattaa muuten varata taskuun kolikoita, sillä vessoissa työskentelee henkilö joka pitää vessat puhtaana ja jolle on korrektia laittaa kolikko tipiksi.
Lasten kanssa Hampurissa

Eläinpuiston yhteydessä on Trooppinen akvaario. Tänne myydään erilliset liput, mutta paikka on hintansa arvoinen. Aluksi sisäänkäynnillä vastassa ovat makit, joista yksi teki yllätys laskeutumisen mieheni olkapäille. Akvaariossa ollaan niin viidakossa, kuin Indianan Jones ja tuomion temppeli henkisissä olosuhteissa. Lopuksi päästään uponneeseen sukellusveneeseen katsomaan kaloja ja meren elämää. Hienot visuaaliset puitteet täälläkin.

Hampuri lasten kanssa

Miniature Wunderland

Syy miksi Hampuri lasten kanssa edes tuli kyseeseen on tietenkin Miniatur Wunderland. Kolmeen kerrokseen tehty maailman suurin miniatyyrimaailma, jossa kulkee 13 kilometria rautatietä, on toimiva lentokenttä ja yli 200 000 ihmishahmoa. Todella paljon yksityiskohtia, tapahtumia kuten tulipalo ja todella paljon kädentaito-osaamista. Nähtävää riittää muillekin kuin miniatyyriharrastajille. Oikeastaan olin itse ihan yllättynyt kuinka inspiroiva paikka Miniatur Wunderland oli. Tekisi mieli rakentaa oma pienoismallimaailma! Ja tämä ei selkeästi ole vain lasten nähtävyys, vaan paikalla oli enemmän aikuisia ihmisiä kuin varsinaisesti lapsia.

Aika kannattaa varata netistä etukäteen, sillä muuten saattaa joutua odottamaan pitkänkin aikaa. Huikea paikka.

Lasten kanssa Hampurissa

Hampuri lasten kanssa

Kannattaa myös katsoa edellienn kirjoitukseni Lontoon reissusta.

Oletteko te käyneet lasten kanssa kaupunkilomilla?