Avoimet puutarhat järjestetään 7.7. klo 12-17. Tapahtuma avaa tavallisten ihmisten puutarhat vierailijoille ja tänä vuonna myös me olemme mukana Aurora-Puutarhana.

Aurora-puutarhalla on tilallamme pitkä historia.  Tässä paikalla on toiminut Aurora-puutarha ainakin 80 -luvulta lähtien. Aurora puutarha oli biodynaaminen tila, jonka perusti suomalaisen luomutuotannon grand old man Michael “Mikko” Pax. Sittemmin Aurora-puutarhaa luotsasi isäni ja nyt puutarha on ollut kaupallisessa muodossaan ollut kuopattuna jo useita vuosia. Kotitarpeeseen meillä sen sijaan on viljety aina. Lue lisää täältä.

Meillä on pieni hyötypuutarha, kaksi kasvihuonetta (lue kasvihuoneistamme lisää täällä), kukkia ja kasveja ja ihan vain avoimia puutarhoja varten pystyyn laitettu vohvelikahvila! Naapurissa asuva äitini virittelee pihakirppistä, mutta siitä en osaa sanoa mitään.

Minulla on myös taimia, mutta peurat ja helteet verottivat niitä aikalailla. Että ilmoittamani taimimyynti saattaa olla vähän aiottua maltillisempaa.

Puutarhamme inspiroi varmasti sellaisia ihmisiä, joilla on niin sanotusti aina jokin projekti meneillään. Oli se sitten aitaamista, kukkapenkin laittoa tai hyötypuutarhan hoitamista. Mikään ei ole viimeisen päälle hiottua, vaan kaikki on vähän sinne päin. Kukkapenkeissä kukkivat pionit ja unikot ja rikkaruohot. Kanat kuopivat nurmikkoon monttuja ja syövät herneet, koirat kaivoivat keskelle kukka penkkiä valtavan montun. Mutta päärynäpuussa on raakileita, mansikat kypsyvät ja pioneissa on yli 130 nuppua.

Tervetuloa meille viettämään mukavaa puutarha päivää sunnuntaina 7.7. klo 12-17!