Olen kovasti yrittänyt kehittää reseptejä kaikesta siitä syksyn sadosta, mitä tänä vuonna sain talteen. On nimittäin käynyt niinkin, että syksyllä on kovalla työllä hillottu ja säilötty ja seuraavana syksynä yhtä kovalla työllä heitetty syömättömiä säilykkeitä menemään. Tai sitä seuraavana syksynä, mutta yhtä kaikki, koko työ on valunut hukkaan. Niinpä tänä talvena olen toden teolla ottanut päämääräksi käyttää tekemiäni säilykkeitä hyödyksi leivonnassa ja ruuanlaitossa.

Tämä suklainen kakku on hyvä etukäteen, niin, että se saa rauhassa mehevöityä muutaman päivän. Jos sinulta ei kotoa löydy rommiluumuja, voit hyvin keittää oman luumuseoksesi rommista, kuivatuista luumuista ja sokerista.

Suklainen rommiluumukakku

3 dl rommiluumuja
150 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia

1. Kuumenna rommiluumuja hetki  ja paloittele sekaan suklaa ja voi. Anna niiden sulaa tasaiseksi.

2. Vatkaa kananmunat yksitellen voimakkaasti suklaa-luumuseokseen. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet luumu-suklaaseokseen kevyesti sekoittaen.

3. Kaada taikina voideltuun/korppujauhoitettuun kakkuvuokaan (1,8l) ja paista 175 asteessa n. 40-45 min. Kumoa hieman jäähtyneenä ja koristele vasta, kun kakku on täysin jäähtynyt.