Olen viime aikoina lukenut useamman postauksen koskien blogien muutosta ja murrosta, joka muokkaa koko blogiskeneä. Esim. tämänKaupallisuus on nyt out ja aito tarinan kerronta on in.

Juuri kun olen autuaan onnellisena onnellisena postannut pekonista. Olo tuntuu vähän petetyltä, olihan juurikin päässyt oikeiden bloggaajien arvostettuun joukkoon tekemään kaupallista sisältöä. Se ei kuulkaa ole aina ollut näin. Muistan jopa kun päätin ryhtyä menestyväksi bloggaajaksi. Kirjoitin siitä blogiin postauksenkin

Bloggaaminen on parasta silloin kun sitä tekee ensisijaisesti itselleen. Kirjoittaa siitä mistä itse on kiinnostunut,  sillä aikataululla mikä itseään parhaiten palvelee ja ennen kaikkea omana itsenään, rehellisesti omia arvojaan tunnustaen. Suosittua blogia ei kannata perustaa. Vähän niin kuin hittibiisiä ei kannata kirjoittaa. Kannattaa vain pyrkiä eteen päin, parantaa, kehittyä ja kokeilla.

 

Viime aikoina, osittain blogeissa velloneen keskustelun seurauksena olen joutunut miettimään olenko ollut rehellinen omille arvoilleni. Olenko tehnyt yhteistyötä rahankiilto silmissä? Onko blogini sisällöllisesti suttua? Olenko yrittänyt mukautua skeneen, joka itse asiassa onkin jo hukassa? Olenko valokuvaajana menetetty tapaus tumman puhuvien muotivirtaus kuvieni kanssa? Onko yhdyssanavirheitä kuhiseva tekstini persoonatonta ja yhden tekevää huttua? Olenko ihmisenä pelkkää huttua ja suttua?!

Omasta mielestäni olen koko blogiurani ajan kirjoittanut blogia ensisijaisesti itselleni, mutta lukijoita ajatellen. Minusta bloggaaminen on mukavaa, pidän kirjoittamisesta ja rakastan kuvaamista. Mutta että onko blogillani varsinaisesti timanttista sisältöä? Vaikea sanoa.

Työni yrittäjänä kehitysvammaisten parissa on ajoittain hyvinkin vaativaa ja energiaa vievää. Hoidan paljon henkilöstöön liittyviä asioita, viime aikoina olen myös tehnyt paljon kehitystyötä ja hallinnollisia asioita. Työ on mielestäni merkityksellistä, mutta ajoittain myös henkisesti vaativaa. Tämän lisäksi oman osansa vaativat perhe ja harrastukset. Siis ihan omat harrastukseni, asiat joita teen ihan vain itselleni.  Omassa elämässäni blogi sijoittuu näiden välimaastoon.

Haluan pitää blogia, johon ihmiset tulevat mielellään, mutta jo elämässäni olevan draaman lisäksi en kaipaa virtuaali draamaa. Minusta ei ole taistelemaan tasa-arvon, ihmisoikeuksien eikä maailman pelastamisen puolesta täällä blogissa. Myönnän arvomaailmani olevan hutera. Syön paljon luomua ja kasvisruokaa, mutta ihan hyvin saatan vetää tehotuotettua broileria, jos tilanne sitä vaatii. Voisin blogissa edistää hienoja asioita, mutta en jaksa. Tämä kertonee kaiken tarpeellisen minusta ihmisenä.

Koen, että mediooka blogini vastaa keskinkertaista arvomaailmaani varsin hyvin. Muotivirtausten mukana kulkeva valokuvaustyylini kertoo siitä, etten ole valmis. Melko kuivakka kirjoitustyylini vastaa minua tosi elämässä. Mä en ole mikään Asikainen.

Mitä tässä yritän siis sanoa. Blogiskene on murroksessa, eikä se ole sitä ensimmäistä, eikä varmasti viimeistä kertaa. Minusta on hyvä keskustella siitä millainen on hyvä blogi, minne ala on kehittymässä ja erityisesti kyseenalaistaa sitä, kertovatko kävijämäärät koko totuuden blogin laadusta. Ei meistä kaikista silti ole aidoiksi tarinan kertojiksi, parrikaadeille nouseviksi vaikuttajiksi tai omaperäisiksi humoristeiksi, koska emme ole sitä oikeassakaan elämässä.

Toistaiseksi minä saan kiksit kaupallisista yhteistöistä, koska ne haastavat minua kuvaajana ja reseptien kehittäjänä. Ja egoani hivelee se, että joku on valmis maksamaan tekemästäni sisällöstä. Kun jatkan kasvuani ihmisenä ja bloggaajana, voin tulla toisiin ajatuksiin. Silloin toivon itselleni rohkeutta muuttaa kurssia ja tehdä Nuorgamit.