Teijon kansallispuisto on yksi Suomen 40 kansallispuistosta. Se sijaitsee Etelä-Suomessa, meren rannalla.

Syysloma terveiset Teijon kansallispuistosta! Eletään lokakuuta, eikä sää voisi olla luonnossa liikkumisen kannalta parempi, aurinko paistaa ja ilma on kuulas. Olen ottanut epäviralliseksi tavoitteekseni käydä elämäni aikana kaikissa suomen kansallispuistoissa. Tähän mennessä olen vieraillut ainakin Nuuksiossa, Seitsemisessä, Liesjärvellä, Torronsuolla, Patvinsuolla, Kolilla, Pallas-Yllästunturissa, Rokualla ja Repovedellä. Yhteensä Suomessa on 40 kansallispuistoa, eli tuleville lomille riittää vielä ohjelmaa.

Meillä on täällä Teijossa, aivan kansallispuiston sisällä pieni mökki vuokrattuna. Tänne mahtuu juuri ja juuri kuusi henkinen perhe ja koira nukkumaan. Mökissä on sähköt ja jääkaappi, siinä mukavuudet. Mökkimme sijaitsee aivan Teijon luontokeskuksen tuntumassa ja välillä pihan poikki hilpaisee jengiä rinkat olalla. Ympäröivä luonto ja suoraan mökiltä alkavat patikointi reitit ovat kuitenkin vertaansa vailla. Ruoka on tehty nuotiolla joko mökin pihassa tai patikointi reitin varrella. Ei siis ruokakuvia tältä reissulta. 

Teijon kansallispuiston tuntumassa on historiallisia ruukkikyliä, joissa nykyisin  työskentelevät erilaiset käsityöläiset. Kävimme eilen ihastelemassa alpakkatuotteita ja ostamassa juurileipää ja pienpanimo oluita. Ruukkikyliä on Teijossa kolme, Mathildedal, Teijo ja Kirjakkala.

Teijossa yhdistyvät merimaisema, järvimaisema, erilaiset metsämaisemat ja vieläpä vanhat tehdas miljööt. Sopii hyvin myös tälläisille luontoihmisille, jotka haluavat välillä käydä ravintolassa syömässä ja fiilistellä pientuottajien herkkuja.

Oletteko te käyneet Teijossa?