Jouluinen punajuuri -aurajuustolaatikko sopii hyvin joulupöytään perinteisten laatikoiden seuraksi.

Tunnustaudun perinteisten laatikoiden ystäväksi, oma suosikkini on lanttulaatikko, enkä ole vielä valmis modernisoimaan jouluaaton tarjoiltavia laatikoiden osalta. Minusta on kuitenkin mukava tarjoilla joulukuussa jouluisia ruokia ja kokeilla erilaisia uusia ideoita pitkin joulunpyhiä, vaikka aattona olenkin perinteisiin taipuvainen.

Tämä laatikko on jouluinen ja kerta kaikkisen ihana. Ei liene tarpeellista sanoa, että olen suuri punajuuren ja sinihomejuuston ystävä. Taidan olla aikamonen asian suuri ystävä, mitä jouluun tulee.

Jouluinen punajuuri -aurajuustolaatikko Jouluinen punajuuri -aurajuustolaatikko

Jouluinen punajuuri -aurajuustolaatikko

600 g punajuurta
2 dl ruokakermaa
150g sinihomejuustoa
½ tl mustapippuria
½ dl korppujauhoja
50 g voita

Valmistusohje

Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori kypsät punajuuret. Kuori lähtee helposti irti kun punajuuret ovat vielä lämpimiä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi ja sekoita sekaan Aura-juusto murustettuna. Lisää kerma. Mausta pippurilla. Laita seos uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauho ja voi pieninä kuutioina.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.

joulukalenteri2016