Osuvan lahjan pähkäileminen, etsiminen, askarteleminen, kokkaaminen ja etenkin sen antaminen on tärkeä osa minun jouluani. Kokoonnumme aattona vanhempieni katon alle, pöytään, jonka kaikilla 13 tuolilla istuu rakas ihminen. Lahjat ilmestyvät kuusen alle, kun pienet ovat saunassa ja ihmetys on aina yhtä suuri. Siskojen perheiden kasvaessa lahjavuorikin laajenee vuosi vuodelta. Aina välillä yritämme sopia, että aikuisille ei sitten hankita mitään. Joka joulu sorrumme silti.

Olen vuosikausia liputtanut syötävien, juotavien ja aineettomien pakettien puolesta. Mitäpä jos sinäkin muistaisit rakkaitasi tänä tai ensi jouluna toisella tapaa? Ei viime hetken paniikkia täpötäydessä tavaratalossa hien valuessa noroina selkäpiitä pitkin, eikä turhakevuorta, josta iso osa jää nurkkiin pyörimään, koska mitään ei kehtaa poiskaan heittää.

  lakritsimantelit

Tässä muutama idea, joiden toteuttaminen ei vaadi suuria ponnistuksia ja onnistuu vielä pari päivää ennen hoohetkeäkin.

Tee lahjakortti. Vain taivas on rajana. Lupaa vaikka pestä ikkunat tai vahtia sisarusten lapsia. Järjestä leffailta ja karkkibuffa kotona, lähde kummilapsen kanssa metsäretkelle tai vaikka uimahalliin, pyydä hyvä ystävä piknikille kesän korvilla, kutsu naapurit lautapeli-iltaan, organisoi viininmaistajaiset tai vie anoppi konserttiin kevään aikana.

Valitse vitamiinit. Kipaise lähikauppaan ja kerää koriin kokoelma  hedelmiä, pakkaa ne nättiin pussiin ja liitä mukaan smoothieresepti.

Anna ruokalahja. Leivo leipä, keksejä tai tiikerikakku. Paahda pähkinöitä ja tee itse mysliä. Tai jos kaappiesi kätköistä löytyy lakritsijauhetta, tee kuten minä ja pyöräytä pakettiin pussillinen lakumanteleita.

lakritsimantelit_3

Lakritsimantelit

1,5 tl vettä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
3 tl lakritsijauhetta
100 g kuorimattomia manteleita
 
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita puolet lakritsijauheesta ja kaikki muut aineet hyvin. Levitä mantelit leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 7 min. Erottele mantelit toisistaan ja ripottele päälle loput lakritsijauheesta. Pakkaa nopeasti lahjapusseihin, sillä näihin tulee himo.
 
******
 
Lyhyenä hetkenä -blogia kirjoittaa Pia Alapeteri – nelikymppinen ruokabloggaaja, sisällöntuottaja, kustannustoimittaja ja wannabe-ruokakirjailija, joka rakastaa kirpeitä syysaamuja, pakkasenpuremia puolukoita ja jälkiruokaviinejä.
Blogissa pysähdytään hetkeen, kerrotaan tarinoita, vaalitaan makumuistoja, matkustetaan maailmalle, tarjotaan arjen vertaistukea ja kokeillaan viikoittain uusia reseptejä satokautta kunnioittaen. Jo taaperoikään ehtinyt blogi tunnetaan kauniista kielestä, tarinankerrontaa hyödyntävästä reseptiikasta sekä puolikuivasta huumorista, joka kumpuaa kahden insinöörin yhteisestä keittiöstä.

Lyhyenä hetkenä -blogi: http://piapas.com
Instagram: @piapas
Snapchat: piapas

Tervetuloa Ku ite tekee blogin joulukalenteriin. Joulukalenterissa myös blogini lukijat pääsevät ääneen ja jakavat omia jouluisia ohjeita ja reseptejä. Kannattaa siis käydä päivittäin katsomassa uudet jouluiset ideat!

joulukalenteri2016