Kaartin Kut6nen Toinen kattaus on nimensä mukaisesti toinen kerta kun Kaartinkaupungissa sijaitsevat huippuravintolat lyövät hynttyyt yhteen ja tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden ainutlaatuiseen makumatkaan. Jos tästä superlatiiveja vilisevästä aloituksesta ei arvaa, niin meikäläinen on vieläkin ihan fiiliksissä tapahtumaa muistellessa.

Olen tämän postaukseni kanssa hieman myöhässä, Kaartin Kut6nen Toinen kattaus kun järjestettiin 24.-27.10. mutta kannattaa seurata heidän nettisivujaan, niin toivottavasti tulossa olevaan kolmanteen kattaukseen ehtii sitten saada liput hyvissä ajoin. Olen ollut mukana kummassakin kattauksessa ja voin vakuuttaa, että rahoilleen saa vastinetta. Ja vinkkinä, että liput kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä tapahtuma on erittäin suosittu! Lähdin reissuun ystäväni kanssa, jolle koko konsepti oli uusi, itse olin osallistunut jo ensimmäiselle kattaukselle, joten osasin odottaa hyvää.

Kaartin Kut6nen Toinen kattaus

Kaartin Kut6sessa yhdistyy monta hyvää asiaa. Samalla kertaa pääsee tutustumaan kuuteen hyvään ravintolaan. Tässä kattauksessa mukana olivat Emo, Vinkkeli, Ragu, Pastis, Juuri ja Spis. Näistä ravintoloista itselleni uusi kokemus oli Vinkkeli ja hyvä kokemus olikin.

Homma toimii niin, että liput ostetaan yhdestä mukana olevasta ravintolasta ja siellä syödään ensimmäinen ruoka juomineen. Tämän jälkeen koko porukka siirtyy ravintolasta mukaan lähtevän oppaan kanssa seuraavaan ravintolaan ja siellä taas nautitaan uusi annos ja uusi juoma. Näin sama seurue kiertää yhdessä kaikki kuusi ravintolaa. Kaikki ruuat nautitaan pitkissä pöydissä, niin, että hyvinkin epäsuomalaiseen tapaan tulee tutustuttua uusiin ihmisiin ja vaihdettua mielipiteitä ruuasta, juomasta ja tunnelmasta. Minusta tämä sosiaalinen puoli on ruuan ohella yksi Kaartin6:sen parhaista puolista. Satuin sattumalta samaan seurueeseen Natan kanssa ja oli mukava tutustua ihmiseen, jonka blogia olen seurannut. Viime vuonna taas istuin sattumalta samaan pöytää Sillä Sipulin Merituulin kanssa, joten Kaartin6:n on poikinut tosi hauskoja uusia tuttavuuksia.

Kaartin Kut6nen Toinen kattaus

Jos kierroksella tarjottavaa ruokaa pitäisi jollakin sanalla kuvailla, niin sanoisin, että se oli elämyksellistä. Erja on omassa blogissaan kirjoittanut jokaisesta annoksesta erittäin hyvän kuvauksen, kannattaa käydä lukemassa.

Omia suosikkejani olivat lähtöpaikkamme Emon maa-artisokka annos, Ragun ragu ja niin taivaallisen hyvä leipä, sekä Spisin turska punajuuri- perunahelmillä. Moittimista ei ollut tosin muissakaan annoksissa. Erityisesti Vinkkelin häränhäntäliemi oli ihan täydellinen. Hyvä ruoka, siihen täydellisesti sopiva viini ja iloinen seura. Ei siitä voi oikein paremmaksi vetää. Niin pitää vielä lisätä, että suurena sisäelin ennakkoluuloisena olin lentää pyrstölleni kun kuulin, että Pastiksessa tarjolla oli karitsan sydäntä. Mutta sepä olikin ihan älyttömän hyvää. Odotin jotakin maksamaista makua, mutta ei sinne päinkään. Yksi ennakkoluulo taas selätetty.

Kaartin Kut6nen Toinen kattaus
Kaartin Kut6nen Toinen kattaus

Tälläisiä yhteisöllisiä makumatkoja voisi olla enemmänkin! Meitsi on mukana.