Snickerskakku on pähkinäinen, suklainen, täyteläinen ja jopa vähän syntinen. Kakussa on sokeria, rasvaa, viskiä ja valkoisia vehnäjauhoja. Kertakaikkinen vastakohta kaikille -ton-ton leivonnaisille. Toisaalta kakku on hyvin riittoisa, tästä riittää hyvin 20 hengelle. Kunhan kakun leikkaaja tiedostaa, että tämän kakun kohdalla vähemmän on enemmän pitää paikkansa.

Snickerskakku ei ole mikään ihan uusi kokeilu, sillä tein kakkua ensimmäisen kerran melko tasan vuosi sitten. Tällä kertaa oikaisin muutamassa kohdassa ja sovelsin reseptiä hieman. Kakku on niin makea ja täyteläinen, että suolan kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos suolainen kinuski ei ole riittävän suolaista, tulee koko kakusta liian makea. Itse laitoin tällä kertaa suolaa liian hintsusti ja sen kyllä huomasi. Sormisuolaa voi hyvin lisätä vielä suklaakuorrutteen päälle, jos tuntuu, ettei kakku ole tasapainossa.

 

Snickerskakku Snickerskakku

SNICKERSKAKKU

Tarvikkeet

Pohja:

5 dl jauhoja
5 dl sokeria
3,5 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 1/4 tl ruokasoodaa
2 1/4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl kanelia
1/2 tl maustepippuria
3 munaa huoneen lämpöisenä
3,5 dl makeuttamatonta omenasosetta
1,5 dl rypsiöljyä
1 rkl vanilijajauhetta
2,5 dl vahvaa kahvia

Suolainen kinuski:

4,5 dl kuohukermaa
4,5 dl sokeria
2,3 dl hunajaa
1,2 dl viskiä
1,2 dl omena siideriä
115g voita huoneen lämpöisenä
1 tl vanilijajauhetta
1/2 tl suolaa + sormisuolaa maun mukaan
3 pientä omenaa
puisia tikkuja

Snickers kuorrute:

400 g voita huoneenlämpöisenä
250g tuorejuustoa huoneenlämpöisenä
4,5 dl tomusokeria
2 dl maapähkinävoita
2 dl suolaista kinuskia (tarvikkeet yllä)
2 tl vanilija jauhetta
1,5 dl suolapähkinöitä
230 g tummaa suklaata
1,2 dl kuohukermaa

Leivo kakku

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmistele 3 20 cm irtovuokapohjaa. Vuoraa vuuat leivinpaperilla ja hiero voita pintaan. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe, kaneli, maustepippuri ja suola. Sekoita yleiskoneessa munat, omenasose, öljy ja vanilija kunnes seos on tasaista. Lisää kuivat aineet joukkoon vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää kahvi ja sekoita. Taikinan pitäisi olla kaadettavaa, mutta ei liian ohutta.

Kaada taikina vuokiin ja paista n.30 minuuttia kunnes kakku on asettunut, eikä enää “hylly” keskeltä. Ota kakut uunista jaa jäähdytä 5 minuuttia enne irroittamista vuuasta. Anna kakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Kinuskin tekeminen

Laita kattilaan sokeri, hunaja, viski ja siideri. Kuumenna kiuhuvaksi ja anna kiehua 9 minuuttia ilman sekoittamista, niin, että karamelli saa kultaisen värin. Lisää kerma, voi, vanilija ja suola hitaasti sekoittaen. Anna kiehua 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.

Tee seuraavaksi Snickers kuorrute. Laita tehosekoittimeen huoneen lämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri ja sekoita kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maapähkinävoi, 2 desiä jäähtynyttä kinuskia ja vanilija ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon hiennonetut maapähkinät.

Kokoa kakku

Kokoa seuraavaksi kakku. Laita ensimmäinen kakku pohja ylöspäin kakkulautaselle. Pirskottele kakun päälle suolaista kinuskia. Levitä päälle kuorrute veistä tai spatulaa apuna käyttäen. Laita päälle toinen kakkupohja, pohja alaspäin ja pirskottele päälle kinuskia. Levitä kuorrutetta päälle. Lisää viimeinen kakkukerros ja pirskottele kakun päälle loput kinuskit ja levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille. Älä välitä, jos kuorruutteesta ei tule täydellinen, suklaa ja kinuski peittävät myöhemmin suurimman osan kakusta. Laita kakku jääkaappiin.

Suklaakuorrute

Kuumenna jäljelle jäänyt kinuski ja anna kiehua hiljalleen n. 10-15 minuuttia. Siirrä pois liedeltä ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada suklaakuorrute sen jälkeen keskelle kakkua ja levitä kohti reunoja, anna valua reunoille. Laita kakku jääkaappin mielellään seuraavaan päivään.

Dippaa omenat suklaakuorrutteeseen ja koristele kakku niillä. Ripottele valmiin kakun päälle hienonnettuja suolapähkinöitä ja muutama hippusellinen sormisuolaa.

Siirrä sen jälkeen koko komeus vähintään puoleksi tunniksi jääkaappiin. Nosta kakku huoneen lämpöön vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Snickerskakku