Suklaa- maapähkinävoijuustokakku maistuu nimensä mukaisesti suklaalle ja maapähkinävoille. Pohjassa on pähkinää, välissä tuorejuustoa, kermaa ja maapähkinävoita. Päällä tummasuklaa ganache, jonka tein ranskankermasta. Päällä paahdettuja maapähkinöitä ja hieman suolaa. Täyte vaatii hieman makeutusta, joten käytin hippusen kookossokeria. Kakku ei sovi VHH ruokavalion kulmakiveksi, mutta joskus juhlissa on kiva olla jotain makeaa myös hiilaritietoisille.

suklaa-maapahkinavoijuustokakku

Tiesittehän, että minulla on meneillään sokeriton vuosi. Eli olen karsinut lisätyn valkoisensokerin ruokavaliostani. Joitakin piilosokereita saattaa silloin tällöin mennä, mutta pääpiirteissään olen ollut ilman niin sokeria kuin muitakin makeutusaineita. En ylipäätään suosi ruokavaliossani keinotekoisia makeutusaineita vaan suosin hunajaa ja kookossokeria silloin kun makeutusta vaaditaan. Tässä reseptissä kakku on makeutettu pienellä määrällä kookossokeria, mutta voit käyttää juuri itsellesi sopivaa makeuttajaa.

suklaa-maapahkinavoijuustokakku

Suklaa- maapähkinävoijuustokakku syntyi siitä, että halusin tehdä sokerittoman version perheessämme legendaksi muodostuneesta Kreisistä kinuski -omena- suklaa -snickerskakusta. Kaikessa överiydessään kreisiä kakkua on vaikea tavoittaa, mutta ehkä tässäkin tuli jostain kaukaisuudesta sellainen snickerssuklaan häivähdys. Kakku ei missään tapauksessa ollut pahaa, mutta näin sokeritonta elämää viettäneenä se tuntui ehkä himpun liian raskaalta. Toisaalta, mitä voi odottaa, jos nimi on Suklaa- maapähkinävoijuustokakku.

Suklaa- Maapähkinävoijuustokakku

 

Suklaa- Maapähkinävoijuustokakku

Pohja:
3 dl pähkinöitä, esim. pekaanin pähkinä ja cashew pähkinä
2 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl kookossokeria tai muuta makeutusta
50 g voita
Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kermaa
5 liivatelehteä
230g sileää maapähkinävoita
maun mukaan kookossokeria tai muuta makeutusta
sormisuolaa
Suklaa ganache:
200g tummaa suklaata
150g ranskankermaa
25g voita
sormisuolaa
Aloita hienontamalla pähkinät blenderissä. Lisää joukkoon sulatettu voi ja muut aineet. Tarkista makeus. Levitä leivinpaperilla päälystettyyn irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin.
Laita liivate lehdet likoamaan kylmää veteen. Sekoita tuorejuusto ja maapähkinä voi tasaiseksi. Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Lämmitä pieni tilkka vettä kattilaan ja kiehauta se. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon liivatelehdet. Sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää hieman jäähtynyt liivate seos tuorejuusto seokseen koko ajan rauhallisesti sekoittaen. Vatkaa sekaan kermavaahto. Tarkista maku. Kaada massa pohjan päälle, ripota päälle hyppysellinen sormisuolaa ja anna kakun tekeytyä ainakin neljä tuntia jääkaapissa.
Valmista ganache. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita joukkoon ranskankerma. Levitä kakun päälle. Koristele paahdetuilla pähkinöillä ja hyppysellisellä sormisuolaa.
maapähkinävoikakku_4