mennyt-kotiin

Olen mennyt kotiin.

Ystävänpäivä sai tänä vuonna uusia merkityksiä, sillä sain kuulla suruviestin lapsuuden ystäväni pois menosta. Vietimme tiiviisti aikaa yhdessä teini-iästä nuoriksi aikuisiksi. Vuosien varrella elämämme olivat kulkeneet eri teitä, mutta yhteisen harrastuksen tiimoilta olimme kuitenkin edelleen tietoisia toistemme elämästä ja aina oli mukava törmätä milloin missäkin.

Ystäväni oli yhdistysaktiivi, jonka monet tunsivat. Hän oli henkilö, jonka puoleen saattoi kääntyä kun tarvitsi neuvoa tai uutta näkökulmaa, hänellä oli uskomaton muisti ja hän osasi lainata milloin mitäkin sopivakseen katsomaa tahoa. Hän oli kuitenkin myös hauska seuramies ja valmis laittamaan itsensä likoon mitä erilaisimmissa projekteissa. Koimme yhdessä monia ikimuistoisia reissuja, organisoimme tapahtumia ja paransimme maailmaa.

Nyt hän on poissa.

Kuolema pysäyttää aina. Se laittaa meidät tietoiseksi siitä, kuinka haavoittuvia olemme. Kuinka pienestä kaikki on kiinni.

Sosiaalinen media on ottanut yllättävän roolin yhteisen ystävän muistelun mahdollistajana. Meillä on ryhmä, jonne jokainen saa jakaa muistoja, kuvia ja tarinoita pois menneestä ystävästä. Tarinat ovat olleet hauskoja, koskettavia ja tunnistettavia. On ollut hienoa palata yhteisten muistojen siivin omaan nuoruuteen ja nähdä myös ne siihen ikään kuuluvat myrskyt ja muut vaiheet lempeän ymmärryksen vallassa. Ryhmään on liittynyt yli sata ihmistä. Heillä kaikilla on oma tarinansa kerrottavana ystävästäni. Kaikkia tarinoita yhdistää kiitos siitä, että on saanut tuntea hienon ihmisen.

Tiesiköhän ystäväni miten laajalti hänestä pidettiin ja häntä arvostettiin? En tiedä. Kiitosta pitäisi jakaa enemmän silloin kun kiitoksen kohde on vielä kuulemassa sen. Pitäisi muistaa sanoa ihmisille enemmän hyvää, enemmän kiitosta ja antaa tunnustusta silloin kun he sitä tarvitsevat.

Kiitos sinulle ystäväni, lepää rauhassa.
Tää ystävyys ei raukene, vaan kestää ainiaan.
On suuri silloin riemumme, kun jälleen kohdataan.
Tiet kauas voivat loitota, jää muistot sydämiin.
Siis vielä kiitos kaikesta ja terve näkemiin.