Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista on löytänyt tiensä meidän ruokapöytäämme. Jäädäkseen. Paahtaminen nostaa sopan kerta kaikkiaan uudelle tasolle. Kasvisten väri ja maku syvenee uunissa. Ja mikä parasta, melko mitättömällä työmäärällä.
Teen kasvissosekeittoa aina vähän vaihtelevista kasviksista, riippuen siitä, mitä kaapista sattuu löytymään. Kokonaisena paahdetut valkosipulit ovat muuten ihan älyttömän herkullisia, kannattaa kokeilla niitä muihinkin ruokiin. Tai sitten ihan sellaisenaan maisteltavaksi.
Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista

Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista

3 punaista paprikaa
3 kokonaista valkosipulia
2 porkkanaa
1 purjo
1 kukkakaali
2dl kermaa
kasvislientä
suolaa, mustapippuria,
muutama oksa timjamia

Kuori ja lohko kasvikset. Nosta ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä.

Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä paahdetut kasvikset korkeareunaiseen kattilaan. Kaada päälle osa kasvisliemestä. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää ruokakerma ja  tarvittaessa lisää kasvislientä. Kuumenna kasvissosekeittoa hetki.

Tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista

Mitä mieltä sinä olet kasvissosekeitosta? Uppoaako? Miten teet parhaan kasvissosekeiton?