Ihanaa päivää sinulle DIY joulukalenterin lukija! Tänään askarrellaan lasten kanssa hauskoja porotikkareita. Ohjeen on tehnyt lukijani Armi. Armi kertoo itsestään näin: 

Olen vm.-81 lähihoitajaksi vanhustyöhön opiskeleva kahden tyttären äiti. Rakastan askartelua (korttiaskartelut lähinnä) sekä kirjeiden kirjoittelua. Viihdyn kotona, mutta toisinaan on päästävä tuulettumaan ihmisten pariin. Arvostan käsityötä ja muutenkin haluan vaalia perinteitä.
Saan myös suurta iloa elämääni kyetessäni ilahduttamaan jonkun yllättäen jollakin mukavalla pienellä yllätyksellä.  Olen myös melkoinen sokerihiiri, ja syystä leivonkin ahkeraan kun sokerihammasta kolottaa. Suosikki leipomuksiani ovat nopeat ja vaivattomasti tehtävät kuivakakut tai piirakat. Suklaa on heikkouteni. <3 Elämä on liian jännittävää hukattavaksi joten pyrin ottamaan siitä kaiken ilon irti ja jakamaan pieniä iloja myös läheisilleni.
 
 
 
TARVITSET 1 TIKKARIPOROA VARTEN:
  • Värillistä kartonkia tai paperia
  • kynä/tussi
  • sakset
  • teippiä/liimaa
  • askartelusilmiä
  • 1 punapaperinen tikkari esim. Chupa Chups

Kortit tai ehkä paremminkin “pikkujoululahjoiksi” annettavat muistamiset teimme kierrättäen erään kirjekuoripaperin, joka oli toiselta puolelta ruskeahko ja toiselta valkoinen. Piirsin poron kasvokuvan sarvineen kaksinkertaiselle paperille jolloin sain leikatuksi samalla kertaa aina 2 poroa. (Ei sattuneet aivan justiinsa, niin siksi näkyy taustalta hieman valkeana toinen kappale, mutta tuossa se toimii minusta ihan kivasti.) 

Nenää varten piirsin käyttäen liimapuikon korkkia ympyränä jonka leikkasin irti paperiveitsellä. (oli hieman hankalaa mutta onnistui.)
 
Laitoimme tikkarin kiinni teipinpaloin keskelle, jotta kutakuinkin se tikkarin punainen kohta osui nenän paikalle.

Taustakappaleesta ei tarvitse leikata nenään reikää, tulee tukevampi ja on helpompi kirjoitella toivotus takakappaleeseen kun se on ehjä.

Kannattaa kirjoittaa takakappaleeseen toivotus ennen kuin tikkarin sommittelee siihen kiinni.

Silmiksi laitoimme liimattavat askartelusilmät ja valmis!
Aikaa näiden tekoon meni ehkä n. 1½h/ à poro.
 
Mukavaa joulun odotusta jokaiselle! *<:)

Kiitos Armille näiden hilpeiden porotikkareiden ohjeesta!