Meillä on tapana hakea joulukuusi sisälle vasta ihan lähellä aattoa, tänään tai huomenna. Kaikki koristeet ovat eriparia ja kuusessa on sekaisin itse tehtyä, ostettua, halpaa ja kallista. Ihan niin kuin kotimme yleisilme muutenkin. Paitsi sitä kallista on aika vähän.
No mutta, oikeastaan jo alkukuusta innostuin kokeilemaan eräänlaisen joulukuusimukaelman tekemistä. Kiinnitin osan koristeista seinälle kuusimaiseen muodostelmaan. Lopputulos oli kertakaikkisen hauska. Vähän heikun keikun ja sinne päin, mutta sopii tähän huusholliin kuin nenäpäähän. Oletko koskaan kokeillut vastaavaa seinäkuusta?

Olen käyttänyt koristeiden kiinnittämiseen samoja 3Mcommand kiinnityskoukkuja, kuin mitä tässä aikaisemmassa yhteistyöpostauksessa. Ne on siis blogin kautta saatuja. Tykästyin koukkuihin kuitenkin niin paljon, että käytännössä kaikki kotimme joulukoristeet on kiinnitetty kyseisillä koukuilla.

 

5 vinkkiä joulusiivoukseen

Koska näidenkin kuvien erittäin tarkasta ja taitavasta rajauksesta voi päätellä, joulusiivous on ikään kuin vielä vaiheessa. En ole mikään superjoulusiivousstressaaja, mutta minusta on kiva, että koti on juhlaa varten perussiisti. Olen aloittanut ajatustyön joulua varten jo hyvissä ajoin. Hankkiutunut eroon ylimääräisestä roinasta, etsinyt tavaroille paikoilleen, vaihtanut jouluverhot ja sen sellaista. Enimmäkseen suunnitellut mitä pitäisi tehdä.

Voitte  kuvitella, että siivous ei siivoamalla lopu perheessä, jossa on neljä lasta, iso koira, kaksi kissaa ja kaksi kehitysvammaista henkilöä, suurpiirteisistä vanhemmista puhumattakaan. Erityisesti tälläisena talvena, jolloin ei ole lunta. Hiekkaa on joka paikassa, siinä missä koirankarvoja ja lasten askarteluitakin.

1. Siivoa pinnat & delekoi

Meillä tavaraa kertyy kuin huomaamatta kaikille tasaisille pinnoille. Olohuoneen pöydälle, hyllyjen päälle, eteisen kaapin päälle. Koti näyttää kerta heitolla siistimmältä kun tasot raivataan puhtaiksi ja pyyhitään. Laita tavarat esimerkiksi näppärästi pyykkikoriin. Laita lapset siivoamaan omahuoneensa + vapaavalintainen yhteinen alue. Esimerkiksi eteinen, vessa, portaat. Ikätason mukaan.

2. Imuroi, pyyhi lattiat ja tuuleta

Meillä imurointi on pakollista, sillä muuten koiran karvat valtaavat joka sopukan. Lattioiden peseminen, edes kevyesti tuo kotiin raikkaan ja freesin tuoksun. Yhdessä tuuletuksen kanssa se tekee ihmeitä!

3. Pese vessa ja sauna ja vaihda pyyhkeet

Puhdas vessa luo illuusion puhtaasta kodista. Kun vielä pistät puhtaaseen vessaan puhtaat pyyhkeet niin jopa kelpaa. Jouluna on mukavaa kylpeä puhtaassa saunassa, mutta jos aika ei riitä, osta savusauna tuoksua ja valaise vessa tallilyhdyllä.

4. Vaihda lakanat

Ihan vaan koska juhlan jälkeen on niin mukavaa kellahtaa puhtaisiin lakanoihin. Se on pieni suuri luksustekijä.

5. Panosta tuoksuun ja tunnelmaan

Jos ihan joka paikka ei ehtinyt putsaantua siivoushuumassa, niin ei hätää. Joulukuu on vuoden pimeintä aikaa. Sytytä kynttilöitä, keittele glögiä ja nauti! On niin pimeää, ettei kukaan huomaa jos joku nurkka on siivoamatta. Kaikki kuitenkin huomaavat hyvän tunnelman ja iloisen mielen.

Mitä sanotte, lähteekö tällä vai jääkö jotain huomioimatta?