Mua on viime aikoina haastettu mukaan erilaisiin haasteisiin, sellaisiin, jossa vähän valotetaan bloggaajaa kulissien takana. Tässä tulee teille ensimmäinen paljastus. Olen laiska vätys.  En ikinä saa aikaiseksi vastata näihin haasteisiin ja sitten kun muistan, en enää löydä niitä. Olkoon tuo ensimmäinen vastaus kaikkiin kysymyksiin, vaikka kukaan ei sitä ikinä kysykkään.

No mutta, niihin kysymyksiin joita multa on sitten kysytty. On voitu kysyä enemmänkin, mutta löysin  Pikku-Peikkon ja Ciennan kysymykset. Pahoittelen kaikille, joiden tunnustuksen olen ohittanut. Arvostan silti ajatustanne.

Mitä näet kun katsot vasemmalle?
Sotkun. Erityinen lahjakkuuteni on saada hyvinkin pienille pinnoille kerättyä yllättävän paljon romua sisältäviä kasoja. Juju piilee siinä, että alle sijoitetaan isompia tavaroita, paperipinoja jne. ja päälle kootaan erilaisia moniuloitteisia askarteluprojekteja. Välissä voi sitten olla esimerkiksi kirjastonkirjoja, lautapelejä ja paperileikkureita.

Miten rentoudut/ vietät vapaa aikaasi?
Nykyisin enstistä enemmän perheen kanssa erakoituen. Tuntuu, että haluan lisätä erakoitumiseen käytettävää aikaa. Toisaalta olen huono sietämään mitään tekemättömyyttä. Joten tasapainoilen jatkuvasti sen kanssa mikä on sopivasti vapaa-ajan ohjelmaa.

Mikä on lempikukkasi?
Miehen antamat tulppaanit. Olen yrittänyt kasvattaa tulppaaneja myös pihallani, mutta harmillisesti ne taitavat olla myös peurojen lempi kukkia. Mutta tykkään siis, tykkään ihan kaikenlaisista kukista.

Lempi värisi?
Keltainen, turkoosin sininen, vispipuuron värinen roosa.

Onko sinulla lemmikkejä?
Kyllä. Kaksi kissaa ja koira. Koira tosin on niin iso, että se vastaa kolmea keskikokoista. Ainakin ruoka halultaan. Onko kanat lemmikkejä?

Mistä askartelu lajista tykkäät eniten?
Olen sisimmältäni paperiaskartelija, mutta eniten tykkään tehdä fiilispohjalta milloin mitäkin.

Mitä uutta haluisit kokeilla askartelun saralla?
Haluaisin oppia virkkaamaan ja neulomaan. En mitään villatakkeja, mutta pieniä sisustuksellisia elementtejä kyllä.

Mikä on turhin askarteluvälineesi?
Minulle on kertynyt kaappi tolkulla turhia askarteluvälineitä. Yhden nimeäminen on sikäli haasteellista. Kuviosakset. Niitä en ole käyttänyt miesmuistiin.

Kuinka usein askartelet?
Viikottain teen jotakin. En ehkä saa valmista, mutta yritystä siihen suuntaan on.

Mistä saat inspiraatiosi?
Olen visualisti, joten ammennan inspistä kuvista. Pinterest on suosikki inspiraationlähteeni. Toisaalta inspiroidun siitä mitä näen ympärilläni, luonnosta, matkoista joita teen ja tarpeesta jonka kohtaan.

Mitä muuta harrastat?
Tällä hetkellä tuntuu että harrastan taksiautoilua, riittämättömyyttä siitä, etten ehdi harrastaa tarpeeksi intensiivisesti sellaisia asioita joihin olen lupautunut, sekä siivousta.

Onko sinulla lempi televisiosarjaa? Jos on niin mikä?
Kyllä on: Game of thrones. Tällä hetkellä seuraan Siltaa, joskin koen että edelliset kaudet ovat olleet parempia. Mutta pienenä kuriositeettina kerron, ettei meillä ole koko yhteisen elämämme aikana ollut telkkaria sen perinteisessä merkityksessä. Katsomme kyllä nykyisin sarjoja esimerkiksi netflixistä.

Jos sinun pitäisi olla yhden päivän ajan jokin eläin niin mikä eläin olisit?
Kissa, ne eivät välitä kakkaakaan muiden odotuksista. Eikä niillä ole mitään miellyttämisen halua saati velvollisuudentuntoa. Olisi tervehdyttävää kokeilla moista päivän verran.

Ketä ihmistä ihannoit?
Moniakin, mutta nostaisin tässä yhteydessä esille mieheni. Hän on monella tapaa inspiroiva ja esimerkillinen. Koen, että monet ystäväni ovat ihailun arvoisia.

Mitä inhoat?
En oikein ole inhoavaa  tyyppiä. On joitakin makuja ja hajuja, joista en niin välitä. Maito on niistä yksi, toinen on maksalaatikko. Moni asia sen sijaan saa minut kiihtymään. Kuten vaikkapa eriarvoisuus, tekopyhyys ja välinpitämättömyys.

Jos saisit esittää yhden toiveen niin mitä toivoisit?
World peace. Itselleni toivoisin onnea ja rakkautta, kuten tähänkin asti. Koen olevani erityisen onnekas henkilö.

Rakkain muistosi?
Nyt on kyllä melkolailla mahdotonta valita yhtä. Yksi varhaisimmista lapsuus muistoista liittyy koiraamme Tessuun. Olimme katsomassa pentuja ennen kun ne olivat luovutusiässä ja muistan kuinka pennut söivät punaisia tarralenkkareitani. Voi sitä onnea! Muistan myös kuinka tapasin nykyisen mieheni. Ja lasten syntymät. Voiko rakkaampia muistoja ollakaan? Vauvan tuoksu.

Rakkain esineesi?
Tääkin on vaikea! Rakastanko mä mun esineitä? Mitä pelastaisin palavasta talosta? Valokuvat. Mun kameran ja läppärin. Mummolta saadut arabian kahvikupit jäisi harmittamaan. Ja tosi moni muukin asia. Niin kuin vaikka se pieni vaatekerta jonka ostin 13 vuotta sitten odottaessani esikoistani. Tai kirjat, joita olen haalinut vuosien varrella. Tai Vaakku, joka oli mun tärkein leluni lapsena. Ostin sen Tiimarista omilla rahoillani.

Mitä löytyy käsilaukustasi?
Uskomatonta kyllä, ei paljon mitään. En ole käsilaukkuihminen. Tällä hetkellä siellä on varmaan jotain lasten kouluun liittyviä papereita, koska otin käsilaikun mukaan opettajan tapaamiseen. Nostaakseni katu-uskottavuutta äitinä.

Käännä pääsi oikealle. Mitä näet oikealla puolellasi?
Nojatuolin, lasten tekemää ja omatekoista taidetta, emaliastioita ja lisää viherkasveja. Ja ihan superhienon tapetin.

Otsikon mukainen vätysmäisyyteni nousee taas esille, sillä en tällä kertaa haasta ketään.