Olen miettinyt viime aikoina paljon kiitollisuutta. Niin kuin vaikka siinä yhteydessä kun voittaa lotossa, niin pitää olla kiitollinen siitä kahdeksasta eurosta, eikä jääda harmittelemaan ettei tullut 48 miljoonaa. Voitto kun voitto.
Ja kun kaikista Marimekon lautasista on lohjennut reunasta pieni pala pitää olla iloinen siitä, että uusi puoliteollinen sikamaisen kallis pesukone on tosi nopea. Eikä harmitella pilalle mennyttä astiastoa.
Lapsia harrastuksiin kuskatessa, aikatauluja sovittaessa ja kalenterin täyttyessä on oltava kiitollinen siitä, että lapset ovat löytäneet omia kiinnostuksen kohteita, puoliso on löytänyt tapoja kehittää itseään ja itse saa olla mahdollistamassa kaikkea tätä.
Tai kun kämppä on vieläkin keskeneräinen kesäisen keittiörempan jäljiltä, niin aina sitä maalaamatonta seinää katsellessa voi olla kiitollinen siitä, että on koti ja unelmien keittiö ja melkein kaikilla lapsilla oma huone.
Erityisen kiitollinen voi olla silloin kun hermo pettää, pinna kiristyy ja stressi painaa. Koti on kaaoksessa, perhe ärsyttää ja tekisi mieli päästä lomalle. Ainakin mulla on elämässä rakkautta, perhe, koti ja töitä. Se on enemmän kuin monilla muilla. Ja siitä pitää olla kiitollinen.

 

 

Marraskuun teemana on kiitollisuus. Mistä sä olet kiitollinen just nyt?