Meillä on eletty remontin keskellä juhannuksesta lähtien. Olenkin laitellut keittiörempan edistymisestä kuvia tänne blogiin. Voit lukea keittiörempasta esim. tästä ja tästä postauksesta. Sen sijaan siitä, mitä vanhan keittiön tilalle on tullut, on ollut suuri salaisuus. Osittain siksi, että yläkerta on ollut raksa kaaoksessa hyvinkin pitkän aikaa.
Nyt keittiön tilalle on tullut vanhimman poikani ihka ensimmäinen oma huone. Voitte vain kuvitella sitä riemua kun nukkuu ensimmäisen yön ikinä omassa huoneessaan. Itse valitun tapetin alla. Omin käsin maalattujen seinien sisällä. Kuinka moni muistaa ensimmäisen oman huoneensa? Minä ainakin muistan. Äiti ompeli minulle ja veljelleni päiväpeitot ja sohvatyynyt sängynpäälle. Toiselle vaalean siniset ja toiselle mustat jossa oli kasarityyliin sellaisia neon värisiä salamoita. Seinät oli täynnä julisteita ja eläinkortteja. Se oli hienoa se.

Einon huoneessa on uusia ja vanhoja elementtejä sikin sokin. Sohva on osa meidän entisestä olohuoneen sohvasta, verho löytyi kaapin kätköistä ja sänky on vanha. Sohva eiehkä sisustuksellisesti istu huoneeseen, mutta se on huoneen omistajalle tärkeä elementti. Ja hyvä niin. Itse arvostan hyvää sohvaa enemmän kuin täydellistä sisustusta. 11 -vuotiaalle sisustus merkitsee vielä vähemmän.

Teimme myös uusia hankintoja Ikeasta, mistäpä muualtakkaan. Matto, tyyny ja pieni hylly nuoren herran tölkkikokoelmalle. Ajatelkaapa, osa tölkeistä on tuotu kokoelmaan ulkomailta. Kokoelman helmi taitaa olla Paavo Pesusieni tölkki. Se on ostettu Espanjasta. Ensimmäisen tölkin siivoja vei vahingossa roskana, toista sitten varjeltiin loppuloma.

Vaatekaapit on tehty vanhoista keittiönkaapeista. Niihin ostettiin vetimet Ikeasta. Toistaiseksi asukas on on pitänyt kaappitilaa riittävänä. Huomaa, etten ole liiemmin stailannut kuvia. Työpöytä pursuaa tavaraa ja kaapin edessä makaa koira. Ihan autenttista teini elämää. JA nuo tarrat. Aina sama juttu.

Vanhasta skeittilaudasta tehtiin hylly, mun mielestä se oli nerokas idea. Olisin halunnut tehdä toisestakin skeitistä hyllyn, mutta se olisi ollut jo liikaa. Se piti säästää, jotta voi matolla harjoitella temppuja. Ilman pyöriä siis.

Ylhäällä kuva siitä miltä tila näytti ennen remppaa. Ja oikealla kuva siitä miltä näyttää juuri nyt. Pojan huoneen lisäksi vanhimman tytön huone on jo kuosissa, mutta pienempien huone, olohuoneesta puhumattakaan on aivan vaiheessa. Remppatarmo sen sijaan on mennyt jo aika päivää sitten. Mutta hei, kerrankos sitä kääntää koko talon ympäri ja tekee pinta remontin kaikkiin isoimpiin pintoihin!

Miltä teidän esiteinien huoneet näyttää?