Huomaan, että tänne blogiin tulee pääasiassa kuvattua ja laitettua karppaukseen soveltuvia jälkiruokia. Vaikka totuuden nimissä on sanottava, että meillä syödään jälkiruokia harvoin, lähinnä silloin kun on syystä tai toisesta aihetta juhlaan. Monien mielestä vähähiilihydraattiseen ruokavalioon ei kuulu makea ollenkaan, mutta olen itse eri mieltä. Vanhana sokeriaddiktina olen edelleen perso makealle, vaikka pyrinkin lisättyä sokeria välttämään. Olen kuitenkin sitä mieltä, että herkutteluun kannattaa kiinnittää huomiota silloin kun se tekee ns. karpisti.

Tämä herkullinen resepti on bongattu Maistuis varmaan sullekkin blogista ja sen on toteuttanut 12 vuotias tyttäreni ystävänsä kanssa.

Appelsiinilotta

4 appelsiinia
250 g maitorahkaa
2 1/2 dl vispikermaa
makeutusta, esim hunajaa oman maun mukaan
vanilija tanko
6 liivatelehteä
(pähkinä- tai mantelirouhetta)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori appelsiinit ja leikkaa kaksi appelsiinia siivuiksi. Vuoraa sopiva kulho ensin tuorekelmulla ja sitten appelsiinisiivuilla. Paloittele kolmas appelsiini pieniksi paloiksi. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon maitorahka ja appelsiinipalat. Makeuta rahkaseos hunajalla. Halkaise vanilija tanko ja raaputa siemenet seokseen, sekoita. Purista mehu neljännestä appelsiinista ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota liivatteet mehuun yksitellen. Anna liivateseoksen hetki jäähtyä, ja kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Kaada seos kulhoon ja tasoita pinta. Laita appelsiinilotta jääkaappiin, kunnes hyytelö on hyytynyt. Kumoa appelsiinilotta tarjoiluvadille ja poista tuorekelmu. Koristele alareuna tarvittaessa haluamallasi rouheella.