Meillä on tapana kokoontua ystävien seurassa nauttimaan hyvästä ruuasta aina kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Pyrimme testaamaan hyviä ravintoloita, mutta kokkaamme myös itse. Tällä kertaa meillä oli teemana lähi-itä ja ruokakuvaus.
Toimimme usein nyyttäri periaatteella, niin, että osa ruuasta on valmistettu etukäteen, osa tehdään yhdessä paikanpäällä. Tällä kertaa ystäväni Laura oli loihtinut upeita marinoituja herkkuja, me olimme marinoineet lammasta jogurtissa, kardemummassa, kanelissa ja muissa mausteissa. Lisäksi vielä herkuteltiin hedelmä-qvinoa paistoksella. Kokonaisuus oli sangen onnistunut ja kuvaaminenkin oli hauskaa, vaikka takaiskuilta ei voitu välttyä! Ruokakuvissa esikuvani ja inspiraation lähteeni on Glorian ruoka ja viini -lehti. Tosin nykyisin seuraan Instagrammissa muutamia huikeita ruokakuvaajia. No mutta, ihan emme kuvaus sessiomme aikana sille tasolle päässeet, mutta kivaa oli ja minusta näissä on kuitenkin ihan oikeaa meininkiä!

Marinoidut herkkusienet ja munakoisot

Yksi keskikokoinen laatikko herkkusieniä
Yksi pienehkö munakoiso oliiviöljyä ruususuolaa
3dl vettä
1.5dl sokeria
1dl väkiviinaetikkaa
laakerinlehti
kokonaisia rosepippureita n. 15kpl
1rkl sinapinsiemeniä
sormisuolaa
tuoretta lehtipersiljaa

Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Lisää mausteet suolaa lukuunottamatta ja anna liemen jäähtyä hetki. Puhdista sienet ja leikkaa ne siivuiksi. Leikkaa munakoiso sienisiivujen kokoisiksi paloiksi. Laita paistinpannulle reiluhkosti ruususuolaa ja kuumenna. Laita munakoisopalat pannulle ja kaada joukkoon oliiviöljyä. Paista sen verran, että muniksiin tulee hyvä paistopinta, mutta ne jäävät rapsakoiksi. Laita munakoisot ja sienet kannelliseen astiaan, kaada päälle liemi, ripottele sormisuolaa ja lehtipersilja. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Kun asetat tarjolle, maista vielä suola. Voit tarvittaessa lisätä sormisuolaa ja tuoretta lehtipersiljasilppua.

Marinoidut artisokansydämet 

purkillinen suolaliemeen säilöttyjä artisokansydämiä
1 luomusitruuna
0,5 dl oliiviöljyä
valkosipulinkynsi
lehtipersiljaa
basilikaa
suolaa
mustapippuria

Valuta artisokansydämet lävikössä. Tee soossi sekoittamalla öljy sitruunamehuun, lisää pieneksi murskattu valkosipuli, yrttisilppu, suola ja pippuri. Laita artisokat kannelliseen astiaan, kaada soossi päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

 

Onko teillä tapana tehdä ystävien kanssa yhdessä ruokaa vai onko kutsu useimmiten valmiiseen pöytään?