Meillä oli viikonloppuna mieheni syntymäpäivä bileet ja halusin leipoa niihin herkkuja, joita voisin hyvällä omalla tunnolla ja ilman ongelmia nauttia myös itse. Parasta on, jos vieraat eivät edes huomaa nauttivansa vähähiilihydraattisia tuotteita. Tämä ohje mielestäni ajaa asiansa, eikä vaikuta minkään korvikkeelta.
Olen vähän huono käyttämään keinotekoisia makeutusaineita, niistä jää mielestäni esanssinen sivumaku, vaikka mitä tekisi. Siksi omissa ohjeissani on käytetty hunajaa ja kookossokeria, jotka kumpikaan eivät varsinaisesti ole vähähiilihydraattisia. Ajattelen kuitenkin niin, että koska käytän sokeria harvoin ja paljon vähemmän kuin ennen, niin pienet määrät hunajaa ja mahdollisimman hyvälaatuista sokeria eivät kaada ruokavaliotani.
Kookospalmun kukinnoista valmistettava kookossokeri on makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi ehdottomasti yksi parhaista saatavillamme olevista kidemäisistä makeuttajista. Kookospalmusokerin glykeeminen indeksi on erittäin alhainen (GI 35) verrattuna muihin sokereihin. Tämä tekee sokerista hyvän vaihtoehdon esimerkiksi diabeetikoille. Lähde: Food and Nutrition Research Institute & Department of Science Technology of the Philippines Maku on hyvin lähellä intiaanisokeria, mutta karamellimainen vivahde on tehnyt siitä monien huippukokkien suosikin nimen omaan hurmaavan maun puolesta. Palmusokeria voidaan tuottaa useista eri palmuista (palmulajikkeita on yli 1600). Monien palmujen kohdalla sademetsiä kaadetaan, jotta palmuja voitaisiin hyödyntää. CocoVin kookospalmusokeri tulee ainoastaan eettisesti hyödynnetyistä kookospalmuista Cocos nucifera Kookossokeri koostuu pääasiassa sukroosista (75%). 16 eri aminohappoa. Säilyy äärimmäisen hyivn. Reilusti ravinteita. Jopa Gandhin sanotaan syöneen kookossokeria 40-50 grammaa päivässä. Lähde: Cocovi

 

VHH Brownie ohje

2,5 dl maapähkinävoita, makeuttamaton luomu
1 1/4 dl raakakaakaojauhetta tai makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 1/2 dl ranskankermaa
2 munaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl omenaviini etikkaa
1 rkl hunajaa (jos haluaa)
1/2 tl haluamaasi makeutus ainetta, kannattaa maistaa makeutuksen tarve
1 1/2 dl pähkinöitä valintasi mukaan. Minä käytin Pecan pähkinöitä
2 rkl tummaa suklaata rouheena.
2 rkl pähkinöitä koristeeksi

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja laita leivinpaperi noin 20 cm x 20 cm kokoiseen vuokaan.

Pilko pähkinät veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki aineet, suklaata ja koristepähkinöitä lukuunottamatta sekaisin. Tarkista makeus. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle suklaa rouhe ja pähkinät. Paista 17-20 minuuttia. Maistuvat seuraavana päivänä vielä mehevämmiltä, jos maltat säästellä!