Mietin eilen miten kuvailisin kaupunkia heille, jotka täällä eivät ole käyneet. Ensimmäisenä mieleen tulee sana monipuolisuus, monikulttuurisuus ja vaihtelevuus. En lakkaa hämmästelemästä sitä, että Broadwayn kuhinasta on kävelymatkan päässä lähes uinuvia kaupunginosia. Kansallisuuksia Manhattanin saarella on lukematon määrä. Kautta aikojen tänne on tultu paremman elämän toivossa ja tullaan edelleenkin. Jotenkin New Yorkin tunnelmassa on käsinkosketeltavissa ne mahdollisuudet ja toisaalta murskaantuneet unelmat. Yhtä lailla sata vuotta sitten kuin nykypäivänäkin.
Vaikka New York kiistämättä on hyvin ajassa kiinni oleva nopea sykkeinen miljoonakaupunki, on se toisaalta myös historiaa täynnä. Sitä ovat muokanneet ympärimaailmaa muuttaneet ihmiset jotka ovat jättäneet jälkensä ja lähteneet.
Itse olen eniten nauttinut niistä kohdista missä uusi ja vanha kohtaavat. Ne antavat kaupungille särmää ja luonnetta. Kiiltäviä pilvenpiirtäjiä ja ränsistyneitä taloja rinnakkain, sulassa sovussa.

Olemme tehneet myös muutamia löytöjä. Chelsea market oli sympaattinen kauppahalli rakennuksessa joka oli aikanaan toiminut keksitehtaana. Aivan ihana paikka. Kun taas vapauden patsas jäi vähän vaisuksi, vai mitä sanotte?

Mutta nyt matka jatkuu Los Angelesiin! Voikaa hyvin!