Meidän perheen suosikki vihannes on porkkana. Porkkanaa syödään raakana välipalaksi, dippaillaan elokuvaillan aikana, keitellään keitoksi, soseeksi, lisukkeeksi tai nautitaan uunissa valmistettuna. Porkkanaa kuluu aikamoiset määrät kun yhteensä meillä on lounas aikaan meillä on helposti 12 henkeä syömässä!
Tässä syksyn aikana sain mukavan yhteydenoton Järvikylältä DIYrtti haasteen muodossa ja sain heidän yrttejään kotikeittiööni kokeiltavaksi. Haaste on sikäli ollut mukava, että heidän tuotteensa on tuttu ja meillä jo valmiiksi käytössä. Sikäli myös, että näin syksyn pitkinä harmaina päivinä on aika mukavaa tuoda keittiöön yrttien makuja ja tuoksuja. Sillä on yllättävän suuri vaikutus käyttääkö ruuassa tuoreita vai kuivattuja yrttejä. Rakuunaporkkanat on siitä hyvä esimerkki. Olen aikaisemmit tehnyt rakuunaporkkanoita kuivatulla rakuunalla, mutta DIYrtti haaste houkutteli käyttämään tuoretta rakuunaa. Onneksi. Oli meinaan hyvää.
Rakuunaporkkanat

 

Rakuuporkkanat ohje

Kuori ja pilko porkkanat sopivan kokoisiksi paloiksi. Höyrytä porkkanat melkein pehmeiksi, älä kypsennä niitä liikaa. Nosta kypsät porkkanat pois liedeltä ja kaada kulhoon. Silppua porkkanoiden sekaan tuore rakuuna, purista sitruunan mehu ja lorauta sekaan pari kolme ruokalusikallista oliiviöljyä. Rouhi sekaan vielä suolaa myllystä ja tarkista maku. Tarjoa joko lämpiminä tai viileänä lisukkeena vaikka salaatissa.

Rakuunaporkkanat

Kannattaa myös katsoa edellinen DIYrtti postaukseni, tinjamilla maustettu luumuomenahillo. Se toimii nimittäin erittäin hyvin myös näin joulun alla!