Tänään äänestetään tasa-arvoisesta avioliittolaista. Asiasta on saanut lukea monenlaisia mielipiteitä varmaan jo kyllästymiseen asti.

Itse kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä eriäviä mielipiteitä saa olla, ennakkoluuloja saa olla ja tiettyyn pisteeseen asti minusta saa myös jeesustella. Kaikki on ihan fine. Paitsi silloin kun ihmisten tasa-arvon esteeksi nousee yksittäisten ihmisten mielipiteet tai ennakkoluulot. Laki pitäisi olla kaikille sama. Riippumatta siitä mitä mieltä minä olen homoista.

Erityisesti ärsyynnyn mielipiteistä, joissa kehoitetaan tarttumaan tärkeämpiin asioihin. Mikä sinusta on tärkeämpää kuin ihmisten tasa-arvoinen kohtelu? Eikö hyvinvointi yhteiskunta rakennu sellaisten perusperiaatteiden päälle kuin tasa-arvoisuus? Eikö tasa-arvon tukeminen hyödytä loppupeleissä myös muita vähemmistöjä? Haluaisin myös alleviivata sitä, että tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen ei ole pois keltään. Se ei vaaranna sinun työpaikkaasi, avioliittoasi tai lisää tuloeroja.

Minusta kyse on siitä millaiset arvot nykyisen kansanedustajat omaavat. Minä haluan, että asioitani eduskunnassa ajaa ihminen, joka jakaa kanssani sen perusajatuksen, että tasa-arvo on ihmisoikeusasia. Sen jälkeen voin miettiä muita tärkeitä kysymyksiä. Mitä mieltä ehdokkaani on siitä tai tuosta.

Meitä on muitakin, jotka äänestävät. Tule mukaan. Linkki facebookkiin.

Rakkautta kaikille <3