Isänpäivänä meillä oli jälkiruokana kotitekoinen mangosorbetti. Meillä on jäätelökone, varmaan vuodelta -85, mutta toimii edelleen hyvin. Ei ehkä hiljaisin tai ulkonäöltään modernein, mutta riittävä. Jäätelökone on mahdollistanut itsetehdyn jäätelön, joka muuten on paljon terveellisempää kuin kaupasta ostettu.

Itsetehdyn jäätelön tai sorbetin tekeminen on suhteellisen helppoa ja parasta on, että tietää varmuudella mitä jäätelö pitää sisällään. Tämä oli ensimmäinen sorbetti, jota kokeilimme. Tai jos ihan totta puhutaan, niin tyttäreni Alma valmisti sorbetin aivan alusta loppuun saakka. Ehkä ohjeesta olisi voinut hieman nipistää sokerin määrästä ja sorbettia olisi voinut pitää jäätelökoneessa hiukan pidempään. Muuten lopputulos oli erinomaista! Mascarponevaahto valmistettiin kokonaan ilman sokeria, joka tasapainotti liikaa makeutta. Yhtenä komponenttina meillä oli karamellisoidut ananakset, mutta jälkikäteen ajatellen lisäisin ananakset ihan pelkiltään. Värikin olisi kauniimpi.

 

Mangosorbetti

1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
1 dl vettä
3 kpl tuoreita mangoja
1 kpl valkuaista
2 rkl sokeria

Mittaa sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeri on kokonaan liuennut liemeen. Kuori mangot,irrota hedelmäliha ja paloittele pienemmiksi. Soseuta mangopalat ja liemi. Anna jäähtyä. Vatkaa valkuaista ja sokeria niin, että siitä tulee vaaleaa ja kastikemaisen sakeaa. Sekoita valkuainen mangososeen joukkoon. Jäädytä sorbetti jäätelökoneessa. Voit myös jäädyttää sorbetin pakastimessa. Siirrä seos rasiaan ja pakastimeen. Anna jäätyä vuorokauden verran. Sekoita sorbettia useita kertoja jäätymisen aikana.

Mascarponevaahdon ohje

2 dl kuohukermaa
250g mascarponejuustoa
1 kpl vanilijatankoja

Vaahdota kerma ja sekoita se notkistetun mascarponejuuston joukkoon. Halkaise vanilija tanko ja kaavi siemenet vaahdon joukkoon, sekoita.

Oletteko te tehneet itse jäätelöä? Mikä on suosikki makusi?