Loppuviikosta tuli käytyä Tampereella. Kolme kertaa. Eikä siinä mitään, Tampereella oli hauskaa! Autonratissa sitä vaan tuli muutaman kerran miettineeksi, että miksei teleporttia ole vielä keksitty.

Torstaina minulla oli ilo osallistua OTA ry:n koulutuspäiville ja pitää siellä työpajaa omasta Tarinoista kuviksi -menetelmästäni. Samalla reissulla sain ensikerran pidellä käsissäni kansitettua opinnäytetyötäni! Palaute työpajastani oli positiivista ja toivottavasti antoi inspiraatiota alan ammattilaisille oman työn tueksi. Erityis kiitos teille, jotka vielä messuilla poikkesitte moikkaamaan ja kiittelemään, se vasta lämmitti sydäntä!

Perjantaina ja sunnuntaina piipahdin Tampereen kädentaitomessuilla myymässä käsintehtyjäkortteja Uusi Lastensairaala 2017 – hankkeen hyväksi. Kädentaitajat ympäri suomea lahjoittivat kortit meille myyntiin ja me myimme kortteja viiden euron lahjoitusta vastaan. Koko tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä hankkeen hyväksi. Korttien äärellä tuli käytyä niin tiukkaa yhteiskunnallista keskustelua kuin jutustelua kädentaidoista ja niiden merkityksestä.

Projektissa tärkeää oli myös sen yhteisöllinen vaikutus. Kortteja olivat lähettäneet niin koululuokat, perhepäivähoitajat, seurakunnan vanhustyönryhmät, harrastuspiirit kuin yksittäiset ihmisetkin. Oli upeaa nähdä miten paljon vaivaa korttien eteen oli tehty ja miten paljon iloa niiden tekeminen tekijöilleen oli tuonut.

Vielä en tiedä tarkkaa summaa jonka keräsimme, mutta jokainen penni on varmasti tarpeen.

Kiitos ihan jokaiselle projektiin osallistuneelle, tekijöille, myyjille, ostajille ja erityisesti yhteistyökumppaneille Ihana -lehdelle ja Suomen kädentaidot messuille!

Vaikka loppuviikko oli intensiivinen, niin siitä jäi superhyvät fiilikset. Opinnäytetyöni näkeminen kunnon kansissa ja käsissä pyörittely ja selailu. -> Täydellinen voittaja fiilis. Työpajassa keskeisten teemojen purku yhdistettynä käytännön harjoituksiin toi itselle lisää varmuutta ja innosti toivottavasti myös muita. Messujen hyväntekeväisyys projekti oli todellinen hyvänmielen sytyttäjä. Upeita kortteja oli mukavaa myydä hyvääntarkoitukseen. Samalla itselle jäi hieman aikaa hankkia muutamia joululahjoja ja muita hankintoja messujen valikoimasta.

Että tälläistä jouluun virittäytymistä täällä, miten teillä on viikonloppu sujunut?