Omena -rahkapiirakka sopii täydellisesti tilanteeseen, jossa haluaa tarjota vieraille jotakin herkullista itsetehtyä kahvin kanssa, mutta ei halua vaikuttaa liian paljoa vaivaa nähneeltä. Omena -rahkapiirakka on sopivan arkinen, mutta yllättävän herkullinen vaihtoehto.
Omena -rahkapiirakka

Tämä taitaa olla yksi perinteisimmistä omenapiirakka ohjeista. Arkisen ulkoasun ei kannata antaa hämätä sillä piirakka on herkullinen ja mehevä. Omenapiirakkaa tulee leivottua äärimmäisen harvoin ja ihmettelen miksi. Piirakka on helppo, edullinen ja hävisi parempiin suihin alta aika yksikön. Se kertonee mausta kaiken tarpeellisen.

Omena -rahkapiirakka

Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Päälle
3 (n. 300 g) omenaa
1 tl kanelia
sokeria

Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria. Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä kylmäksi ja irrota vasta sitten vuoasta. Ohje Valiolta.