Terveisiä Kreetalta! Olen täällä viettämässä viikkoa valokuvaterapian parissa. Olen valokuvannut paljon, pohtinut kuvien merkityksia ja mahdollisuuksia. Olen kävellyt oliivilehtojen halki ja nähnyt Kreikkalaispapan virkkaavan tien laidassa. Olen syönyt jogurttia hunajalla ja Hortaa, eli villivihanneksia sitruunalla. Olen aloittanut aamuni rannalla tehden taichitä auringon nousussa. Uinut välimeren aalloissa ja harjoittanut mingfulnessia koko rahalla. Olen rentoutunut. Ja kokeillut intialaista päähierontaa.

Tämä matka tuli oikeaan aikaan. Olen saanut valtavasti voimaa jo nyt. Olen tavannut ihmisiä, joiden sanoma on koskettanut juuri tässä ja nyt.

Tähän asti matka on lunastanut odotukseni. Se on ollut sopivasti rentoa ja sopivasti täyttä asiaa. Aivojumppaa, Kreetalaista ruokavaliota ja valokuvan terepeuttista voimaa. Aikamoinen sekoitus vai mitä? Osa luennoista on pidetty pitkien patikointi reissujen lepotauoilla oliviipuiden ympäröimänä. Aivan ihana tapa opiskella itselleen tärkeää aihetta. Opettajat ovat alansa huippuja, samoja joiden ajatuksia olen omassa opinnäytetyössäni peilannut. Olen saanut paljon uusia ajatuksia, mutta ennen kaikkea vahvistusta olemassa oleville.

Olen entistä vakuuttuneempi valokuvan voimasta ja siitä, että olen oman työni kanssa oikeilla jäljillä. Tarinoista kuviksi – voimauttava skräppäys on minun juttuni, asia jolla on merkitystä. Asia joka ansaitsee huomioni. Asia jonka kimppuun käyn palattuani.

Joka päivä meillä on ollut yhteinen lounas tai illallinen, jossa olemme pitkän kaavan mukaan nauttineet Kreetalaisista erikoisuuksista. Mielenkiintoisimpia ruoka elämyksiä ovat olleet paikallisesta hortasta valmistetut ruokalajit. Olemme toisin sanoen syöneet rikkaruohoja! Kreikkalainen salaatti on yksi suosikeistani ja se kuuluukin osana ruokavalioon. Ruokailut ovat siitäkin mukavia, että istumme koko ryhmä samassa pöydässä ja ruokalajit tuodaan pöytään pienillä lautasilla, jotka jaetaan yhdessä. Ruuat nautitaan rauhassa pitkän kaavan mukaan, seurustellen ja viiniä nauttien. Ah!

Ihanaa viikkoa kaikille!

PS. Arvon voittajat kunhan palaan kotia.