Täytin sitten 35 vuotta. Tuosta noin vaan. Alla oleva kuva on otettu syntymäpäivä tunnelmissa. Se kuvaa olotilaani hyvin. Kaikki on vähän epäselvää, mutta naama on virneellä. Otan ulevan vuoden vastaan kiitollisuudella. Viimeisen vuoteni nuorena aikuisena. Ensi vuonna olen keski-ikäinen (lähde: Wikipedia).

Muistan kun teininä ajattelin kolmekymppisten olevan vanhoja, elämää nähneitä. Jollakin tapaa myös menetettyjä, perheelle, aikuisuudelle, tylsyydelle. Nykyisin neljäkymmentä ei tunnu yhtään pahalta. Omalla kohdallani ikä tuo myös uudenlaista vapautta. Lasten kasvaessa on taas uudella tavalla aikaa itselleen ja parisuhteelle. Mikäs sen vapauttavampaa.

Toisaalta iän tuoma itsevarmuus vapauttaa. Nykyisin olen harvinaisen vähän kiinnostunut muiden ihmisten mielipiteistä. Olen monella tapaa löytänyt paikkani elämässä ja tapani toteuttaa itseäni. Tai siltä ainakin tuntuu juuri nyt. Iän myötä on myös hyväksynyt sen, että kaikki ihmiset eivät pidä minusta. Kaikkien ei tarvitsekkaan pitää. Saan itsekkin valita ne ihmiset, jotka haluan pitää lähelläni. Se on ollut arvokas oppitunti.

Olen myöntänyt itselleni, että en tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja tyytynyt siihen. Elämä näyttää kyllä.

Ajankulun huomaa helpoiten lasten kasvamisesta. Vaippapyllyistä on kasvanut omatoimisia, hauskoja ja osaavia koululaisia. Teini-ikä kolkuttelee ovella, kavereiden merkitys korostuu ja äiti jää pikku hiljaa taka-alalle. Jännittävää, haikeaa ja samalla niin ihanaa!

Kun elämää katsoo taaksepäin on vaikeaa sanoa, mikä ikä olisi ollut suosikkini. Olen aina ollut tyytyväinen juuri siihen, missä kulloinkin olen. Onko sinulla suosikki ikää? Tai elätkö ikäkriisissä?

Terkuin, Minna

Olethan muuten jo tutusunut sivupalkissa oleviin mahdollisuuksiin seurata minua sosiaalisessa mediassa! Tervetuloa uudet seuraajat!