Lehtikaalipiirakka on syyskauden ihanan helppo herkku, jossa hyödynnetään sekä itsekasvatettua, että kaupasta ostettua valmista piirakkapohjaa.

Sain idean tähän ihanaan sadonkorjuupiirakkaan Liemessä blogista, jossa Jenni oli tehnyt upean värisen piirakan kauden juureksista. Koska meillä juurikkaat on jo popsittu parempii suihin, eikä kotoa löytynyt muitakaan tykötarpeita, tein tästä oman versioni. Väri jäi vähän valjummaksi, mutta muutoin maistui hyvin.

Lehtikaalipiirakka

Blogin uusi ilme

Olette muuten varmaan huomanneet blogini uuden ihanan visuaalisen ilmeen. Homma on vielä vähän kesken ja jotain haasteita on myös koodauksen kanssa (josta minä en ymmärrä mitään). Onneksi muut saavat pähkäillä ne hommat kuosiin ja itse saan vain ihailla miten kivaa jälkeä tulee. Erityisen paljon minua ilahduttaa uusi logoni. Se on saanut inspiraationsa kuningatar Elisabethista ja hänen hoviväestään. ❤️

Olen jo vähän pidempää salaa haaveillut blogin ulkoasun muutoksesta, mutta siinä on aina hommansa, vaikka joku muu sen konkreettisesti tekisikin. Itsellä pitää olla valmius antaa mielipiteitä, näkemyksiä ja aikaa käydä asioita läpi. Eikä mikään ole ihan ilmaistakaan. Nyt kuitenkin koen, että aika oli kypsä muutokselle. Kaipasin uusia tuulia blogiin ja mikä paremmin konkretisoisi nämä ajatukset kuin uusi ulkoasu. Visuaalisesta ilmeestä vastaa Sara Savijoki, jonka kanssa on ollut tosi kiva työskennellä, suosittelen häntä lämpimästi!

Lehtikaalipiirakka

Lehtikaalipiirakka

Ainekset:

 • 1 iso pakaste lehtitaikina (600 g)
 • 200 g ranskankermaa
 • n. 1 rkl hunajaa
 • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
 • ripaus suolaa
 • mustapippuria
 • 1 pkt fetajuustoa
 • nippu lehtikaalia
 • sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • oliiviöljyä
 • aurinkokuivattuja tomaatteja

Tee näin:

Kuori ja pilko sipulit ja paista niitä hetki öljyssä miedolla lämmöllä. Lisää ruodistaan irroitettu lehtikaali ja anna hautua hetki pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Kaulitse sulanut lehtitaikina hieman ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja nosta pellille. Tee pohjaan veitsellä reunojen ympärille kehykset viiltäen kevyesti noin 1,5 cm reunoista. Sekoita ranskankerma, hunaja, sitruunan kuori ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte pohjan päälle jättäen reunat tyhjiksi.

Ripottele ranskankerman päälle paistettu lehtikaaliseos. Murenna päälle feta ja lisää aurinkokuivatut tomaatit.

Paista 180-asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.