Alun perin suunnitelmissani oli pitää pieni kesätauko Heinäkuussa, mutta tauko venähti ylättäin tähän aamuun saakka. Taisin olla sen tarpeessa, sillä usein minuun iskee nopeammin tarve palata blogin pariin.

Kakkua ja kaljaa Matildan kartanossa

Kesä on tehnyt hyvää. Tänä vuonna koko kesäloma oli ensimmäistä kertaa täysin avoin, suunnittelematon ja helppo. Teimme mitä huvitti ja jos ei huvittanut, niin emme tehneet mitään. Kuinka tarpeeseen se tulikaan. Ja miten vaikeaa se olikaan. Vielä viime metreillä emmin, pitäisikö sittenkin lähteä johonkin, vuokrata mökki jostakin? Tuntuuko loma edes lomalta, jos ei tee mitään?

Mutta me teimme. Teimme kaksi yhden yön kotimaanmatkaa, toisen Porvooseen ja toisen Teijoon, jossa pääkohteemme oli Kemiössä sijaitseva Westersin puutarha. Suosittelen kumpaakin kohdetta lämpimästi. Mathildedal on viehättävä kylä hyvillä ruokailumahdollisuuksilla, joista nostan erityisesti esille Ravintola Terhon pizzat ja Matildan kartanon juureen leivotut herkut, joita voi nauttia upeassa miljöössä. Paluumatkalla poikkesimme vielä nautiskelemaan Tammisaaren merellisestä tunnelmasta.

Päiväseltään kävimme Fiskarssissa, Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, syömässä ystävien kanssa ja kahdella eri partioleirillä.

Jonka lisäksi järjestin kahdet juhlat. Omat 40 vuotisjuhlani ja poikani protujuhlat.

Sanoisin, että jotain tuli tehtyä.

Ainut kuva minkä otin 40 -vuotis syntymäpäiviltäni, vaikka olin raahannut kamerankin valmiiksi. Keskityin nauttimaan ystävistä, ruuasta ja juomasta.

Lomalla oli myös aikaa levätä. Olla kotona jos mikään muu ei huvittanut. Löytää uusi rytmi elämään. Hoitaa puutarhaa, nauttia olemisesta, kiireettömyydestä, aikatauluttomuudesta ja hiljentää olkapäällä jatkuvasti motkottava suorittamisen tarve. Sai kerättyä voimia syksyn haasteisiin. Kiitos kesä 2019, teit hyvää.

Miten teidän kesä on mennyt?