Syreeniskonssit on upea kesäbrunssin tarjottava. Skonsseista yhdistyy mantelin rapeus ja syreenin kukkien hento maku. Koristele skonssit tuoreilla kukilla!

Syreenin kukkien tuoksu on huumaava! Maku on samaan aikaan kukkainen, jopa parfyyminen, mutta kuitenkin vähän kitkerä. Parhaimmillaan kukat ovat säistä riippuen toukokuun lopusta kesäkuulle. Oman pihani syreenien kukinta vetelee juuri nyt viimeisiään. Syreenin kukista käytetään vain varsinainen kukka, varret ja vihreät osat poistetaan.

Olen aikaisemmin käyttänyt syreenin kukkia kakun koristeluun, mutta nämä skonssit olivat ensimmäinen asia, joita varsinaisesti tein kukista. Skonsseissa syreenin maku on häivähdyksenä, kovin vahvaa makua en onnistunut kukista irroittamaan, vaikka yritys oli kova. Luksus arvoa ne silti tuovat.

Näiden kyseisten skonssien kanssa kävi kovin köpelösti. Kuvasin skonssit ja onneksi maistoin yhden heti kuvat otettuani, koska lähdin siitä sitten kiireellä hakemaan tytärtäni. Skonssit jätin puoli huolimattomasti keittiön tasolle, josta ihmisen paras ystävä oli sitten naposteerannut ne parempiin suihin. En ollut kovin iloinen.

Lue täältä lisää Syreenin hoidosta

Syreeniskonssit

Syreeniskonssit

Tarvikkeet:

 • 5dl vehnäjauhoja
 • 0,5 dl sokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/4 tl ruokasoodaa
 • 1/4 tl suolaa
 • 1 tl vanilijasokeria
 • 115g suolatonta voita, kuutioituna
 • 1,5 dl maitoa
 • 3 dl syreenin kukkia
 • 1 dl manteleita

Skonssien voiteluun:

 • 1 iso muna, kevyesti vatkattuna
 • 1 rkl maitoa

Tee näin:

 1. Upota puolet syreenin kukista maitoon. Kiehauta kukkamaito, jäähdytä ja anna sen tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Siivilöi ennen käyttöä.
 2. Huuhtele ja valuta syreenin kukat huolellisesti ennen käyttöä.
 3. Rouhi ja paahda mantelit.
 4. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa. Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Taikina saa jäädä kohtuullisen rosoiseksi. 
 5. Lisää syreenimaito ja loput kukat ja sekoita vielä sen verran, että ainekset yhdistyvät juuri ja juuri toisiinsa. Vältä liiallista sekoittelua. 
 6. Siirrä taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa taikinaa muutaman kerran varovasti ja muotoile siitä halkaisijaltaan noin 18 cm:n pituinen kiekko. Leikkaa kiekko kahdeksaan osaan. Ennen uuniin laittamista skonssien päälle suditaan vielä munasta ja maidosta laadittua seosta. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes skonsseissa on kaunis väri.

Katso myös muut skonssi ohjeeni: