Schwarzwaldin kakku tai black forestin kakku on perinteinen saksalainen suklaa- kirsikkakakku. Koska itselläni on vielä viime syksyllä säilömiäni Limocelloluumuja, päätin korvata kirsikat luumuilla. Ja sehän toimi!

Lapsuudestani muistan kun äitini teki vastaavaa kakkua mustaherukka täytteellä. Se oli parasta mitä tiesin. Tämä luumuinen suklaakakku pääsee lähes tulkoon samaan. Ei kuitenkaan ihan, sillä muistoissani se mustaherukan ja suklaan yhdistelmä on taivaallinen.

Vaikka saksalainen perinnemummo varmaan kääntyy haudassaan minun vaihtaessani kirsikat luumuihin, on pakko sanoa, että sisäinen omavaistelijani hihkuu ilosta. Syksyllä säilömäni luumut ovat täydellisiä leivontaan. Kerrassaan mainio fiilis!

Schwarzwaldin kakku resepti on peräisin Luisa Weissin Classic german baking kirjasta.

Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku

Kakkupohja

 • 6 munaa, valkuaiset eroteltuina
 • 1/4 tl suolaa
 • 180g sokeria
 • 100g vehnäjauhoja
 • 50g maissitärkkelystä
 • 50g kaakaojauhetta

Täyte ja päällinen

 • 680g hapankirsikoita tai limoncelloluumuja
 • 1 rkl maissitärkkelystä
 • 700 ml kuohukermaa
 • 3 rkl sokeria
 • 45-90 ml kirsikkalikööriä (tai limoncello luumujen lientä)
 • tummaa suklaata

Tee Näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa 23 senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Erottele kananmunat ja vatkaa valkuaisia suolan kanssa keskinopeudella. Lisää nopeutta hiljalleen. Lisää sokeri hitaasti pienissä erissä. Vatkaa valkuaisia kunnes marenki on paksua ja kiiltävää ja kolminkertaistanut tilavuutensa. Sokerin tulisi olla täysin sulanut, niin että kun otat marenkia peukalon ja etusormen väliin, sokeri ei hypisteltäessä tunnu.

Hidasta vatkaimen nopeutta ja sekoita keltuaiset marengin joukkoon yksi kerrallaan. Sammuta vatkain.

Sekoita jauhot, kaakao ja maissitärkkelys toisiinsa erillisessä kulhossa. Siivilöi kuivat aineet marengin joukkoon ja taittele varovasti taikina sekaisin. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista noin 25 min.

Anna kakun jäähtyä hetki, irroita reunat varovasti veitsen avulla ja poista reuna. Käännä kakku, irroita pohja ja leivinpaperi ja anna kakun jäähtyä kunnolla ritilän päällä.

Valmistele seuraavaksi täyte ja päällinen. Valuta kirsikat niin, että otat liemen talteen. Lisää tarvittaessa vettä niin, että sinulle tulee 2 dl lientä. Halutessasi voit ottaa 15 kirsikkaa kakun koristeeksi. Ota 2 rkl kirsikoiden nestettä erilliseen kippoon ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada muu liemi pieneen kattilaan ja kiehauta se, lisää kirsikat ja kiehauta uudestaan. Lisää joukkoon maissitärkkelys, sekoita kunnes seos on tasaista, eikä siinä näy kokkareita. Laita sivuun ja anna jäähtyä. Jos käytät luumuja, tee samalal tavalla. Omistani tosin ei ollut koristeeksi.

Vatkaa kermaa ja sokeria kunnes kermavaahto on paksua.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä paksuun kerrokseen. Kostuta pohjia kirsikkaliköörillä tai luumujen liemellä. Laita kerma pursotuspussiin ja pursota kakkupohjan päälle kolme sisäkkäistä ympyrää. Täytä välitä puolilleen kirsikka seosta. Laita seuraava pohja edellisen päälle ja toista kierros. Laita kolmas kakkupohja edellisten päälle ja kostuta se. Levitä loput kermavaahdosta kakun päälle ja sivuille tasaiseksi kerrokseksi.

Raasta suklaata kakun päälle koristeeksi ja laita kakku tekeytymään vähintään neljäksi tunniksi jääkaappiin.

Schwarzwaldin kakku

Tämä resepti on osa suurta keittokirja haastetta, jossa tavoitteeni on kokata ainakin yksi resepti jokaisesta omistamastani keittokirjasta. #suurikeittokirjahaaste