Meillä on jo vuosia ollut tapa, että otetaan joulukuva koko perheestä. Alkuun kuvissa olivat vain lapset, mutta myöhemmin olemme laajentaneet kuvat koskemaan koko perhettä. Joulukuvan ottaminen alkaa yhteisestä ideoinnista ja päätyy suunnittelun kautta kaaokseen. Mitä enemmän eläimiä on otettu mukaan, sitä todennäköisemmin päädytään nauruun ja hulvattomiin tilanteisiin. Oikeastaan kuvan ottaminen on yhtä tärkeää kuin itse kuvakin. Koko perheen yhteinen projekti, johon teinitkin pienestä periaatteellisesta vastustelusta huolimatta ovat lähteneet hyvin mukaan.

Harmillisesti emme aloittaneet joulukuvaperinnettä silloin kun lapset olivat ihan vauvoja, ellei sitten esikoisen vuosikuvia oteta laskuun. Hän kun on syntynyt aivan joulun alla. Osaa joulukuvista en enää löytänyt koneen kätköistä, ne ovat varmaan hyvässä tallessa jollain ulkoisella kovalevyllä (esimerkiksi, se missä koko perhe on tehnyt purkasta itselleen etuhampaat). Onneksi olen myös ollut melko aktiivinen tulostamaan kuvia skräppäilyharrastukseni takia, joten osa kuvista löytyy jostakin kansiosta ihan paperisena. Näistä kuvista on nimittäin todella hienoa katsoa ajan kulumista ja lasten kasvua. Minityypeistä on kasvanut ihania nuoria. Tyyli on muuttunut, piirteet vahvistuneet ja lapsen pyöreys on kadonnut murrosiän myötä. Silti jokainen näyttää kuitenkin ihan omalta itseltään, samalta tutulta ja rakkaalta tyypiltä.

Olen useana vuonna antanut mummoille ja ukeille lahjaksi vuosikalenterin, jossa joka kuukauden kohdalla on jokin kuva lapsista tai meidän perheestä. Joulukuun kohdalla on sitten tietenkin tämä virallinen joulukuva!

Tämän vuoden kuva on vielä ottamatta, mutta suunnitelmia on. Inspiraatiota olen hakenut mm. Pinterestistä.

Onko teillä joulukuvaperinnettä?

PS. Huomenna starttaa joulukalenteri!! Woop, woop!