Myslimuffinssit saivat inspiraationsa kolmesta hiilen mustasta banaanista joita nuukana ihmisenä en voinut heittää pois, mutta joita ei toisaalta tehnyt mieli napostella menemään sellaisenaankaan. Olen aikaisemminkin kohdannut saman ongelman, tsekkaa banaanileipä ja banaanimuffinssit.

Japanin matkan jälkeen mulla on ollut leipomishimo. Me ollaan leivottu pullaa ja yhdet brownietkin, mutta kaiken aloitti nää myslimuffinssit. Halusin yhdeksi raaka-aineeksi myslin ihan väen vängällä. Mulla oli oikeen joku fiksaatio siitä. Että mysliä leivontaan. Siinäpä vasta katsokaas aamiaismuffinssi, kun myslit ja kaikki samassa paketissa. Banaanin makeutta vastaan halusin jotakin mukavan kirpeää, joten hulautin mukaan reilun desin pakaste karpaloita.

Olen muutenkin aamiaisihminen. Olis ihanaa aloittaa joka päivä pikku buffalla, jossa olis hedelmiä, munakas, hyvää kahvia ja tuoretta leipää. Tuorepuristettua appelsiinimehua ja luonnonjogurttia ja itse tehtyä granolaa. Oi, nam! Todellisuus on monesti vähän toinen, valitettavasti. Mut tässä oikeen yritin. Tuoreet myslimuffinssit, hyvää kahvia ja verigreippiä. Alku sekin.

Myslimuffinssit | muffinssit | cupcake | brunssi | aamiainen | aamupala

Myslimuffinssit

3 kypsää banaania
2 rkl hunajaa
1 tl vanilijajauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
25g voita tai kookosöljyä sulatettuna
1 kananmuna
2 dl mysliä
1,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl jäisiä karpaloita

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Laita paperiset muffinssi vuoat pellille. Muussaa banaanit ja sekoita niiden joukkoon hunaja, maisteet, sulatettu voi ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne banaaniseokseen. Sekoita joukkoon mysli ja karpalot. Annostele taikina muffinssi vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 20 min kunnes kypsiä.

Minä paistoin osan tyttäreni lahjaksi saamalla minimuffinssi paistimella. Onnistuisilläkin vallan mainiosti.

 

Myslimuffinssit | muffinssit | cupcake | brunssi | aamiainen | aamupala