Mä olen tässä ehtinyt jo fiilistelemään menneen vuoden, avaamaan sen lukuina, kävijämäärinä ja tilille ropsahtaneina euroina ja tuulettamaan vähän koiran hankintaan liittyviä ajatuksia. Kaikki itselleni aika hyviä aiheita ja lukijoidenkin kannalta tärkeää infoa. Jos tilille kilahtaneen rahasumman jakaa tekemilläni postauksilla, kilahtaa jokaisesta postauksesta reilu 14 euroa tililleni, tai kilahtaisi, jos kulut eivät joka postauksen kohdalla ylittäisi 93 euroa. Tällä hetkellä jokainen postaus on siis 79 euroa miinuksella.

Nyt olisi kuitenkin aika kääntää katse tulevaan. Mitä toivoisin tulevan vuoden tuovan tulleessaan, mitä haluaisin blogille antaa ja mitä saada?

  • Ensimmäinen tavoitteeni kuluvalle vuodelle on tasata tuloja ja menoja. Tavoitteeni on, että puolet blogiin menevistä kuluista katetaan blogista tulevilla varoilla. Tavoitteeni on saada hieman enemmän kaupallisia yhteistöitä tai mieluiten ihan kuvauskeikkaa. Sopiva yhteistyö tahti blogissa olisi yksi kamppis kerran kuussa.
  • Toinen tavoitteeni on jatkaa ruokauvauksen opettelua erilaisilla kursseilla. Toiveeni on osallistua First we eat ruokakuvaus workshoppiin ensi syksynä Irlannissa. Houkuttelisi myös osallistua Marin ja Timin Hands in the frame -kurssille.
  • Kurssien lisäksi toivon aikaa ja innostusta kuvata niin ruokaa kuin kaikkea muutakin. Paljon. Ei vain kuvien räpsimistä, vaan harkittua, mietittyä, luonnon valon muokkaamista ja sen sellaista. Aikaa tehdä hyvin.
  • Blogiin haluan jatkossakin tuottaa moni puolista sisältöä. Niin, että ruoka on keskiössä, mutta välillä voidaan jutella vähän koirista, lapsista, sisustuksesta tai elämästä yleensä. Olen myös miettinyt yrittäjyydestä kirjoittamista, sillä puolentoista vuoden jälkeen alkaa olemaan jo sanottavaakin. Haluan että blogini säilyy elämän makuisena ja ailahtelevana kuten kirjoittajansakin.
  • Tältä vuodelta toivon myös reissuja, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Luvassa on toivon mukaan ainakin Kioto, Barcelona ja UKK -kansallispuisto. Blogin kautta olisi mahtavaa päästä maakuntamatkalle tutustumaan ruuan tuotantoon tai paikalliseen ruokakulttuuriin. Oli se sitten juuston tekemistä, hillotehdas tai ihan vaan hyvää ruokaa.
  • Tavoitteeni on myös rakentaa itselleni portfolio siitä millaisia töitä olen tehnyt ja ennen kaikea mitä haluan jatkossakin tehdä. Se on nähtävillä täällä.
  • Ihan blogiin liittymättömänä juttuna minulla on tavoite opetella rentoutumaan. Vaikka minuutti kerrallaan.

Mitäs te olette tulevan vuoden kohdalla miettineet? Oletteko asettaneet tavoitteita tai tehneet lupauksia?