Siskonmakkarapasta sai alkunsa kriisistä, niin kuin parhaat ruuat meillä yleensä. Lapsi oli toivonut siskonmakkarakeittoa ja minä olin unohtanut perunat. Tai jos ihan totta puhutaan, ei jääkaapista löytynyt porkkanoiden lisäksi mitään muita tuoreita kasviksia.

Siinä epätoivon syövereissä pyöriessäni tulin tarkastaneeksi yhden jos toisenkin kaapin sisällön ja päädyin jälleen kerran pastaan. Koska a) pastaa meillä on aina ja b) parmesaania meillä on aina. En vaan ollut koskaan aikaisemmin tehnyt siskonmakkarasta muuta kuin keittoa. Linnoittauduin keittiöön, sillä tyttäreni olisi saattanut saada slaagin siskonmakkaran häpäisemisestä, jos olisi siis nähnyt aikeeni. Hieman epäröivin ottein pullauttelin siskonmakkarasta palleroita keiton sijasta paistinpannulle ja paistelin palleroita hetken aikaa, jotta ne saivat mukavasti väriä. Samaan syssyyn paistoin viimeisen talosta löytämäni sipulin ja pari valkosipulinkynttä. Perään heitin tomaattimurskaa ja “mix for feta” mausteseosta. straight outta Kreeta.  Lopuksi lisäsin sekaan keitetyn pastan, kirsikkatomaatteja ja parmesaania. Tosi ruokamuija laittaisi joukkoon vielä persiljaa näön vuoksi.

Ja kuulkaa, siinä on sulla siskonmakkarapasta. Hitot et oli hyvää.

Siskonmakkaraapasta | arkiruoka | siskonmakkara | makkarapasta

Siskonmakkarapasta

6:lle

500g pastaa

Kastike
2 pkt siskonmakkaroita
1-2rkl öljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1tlk tomaattimurskaa
2tl mix for feta mausteseosta tai oreganoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 tl hunajaa
kirsikkatomaatteja puoliksi lohkottuna

Pinnalle
parmesaania

Tee näin:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Purista siskonmakkaroista pieniä nokareita pannulle ja ruskista ne rasvassa. Hienonna kuorittu sipuli ja lisää se pannulle kuullottumaan. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja hunajalla. Kuumenna kiehuvaksi. Valuta pasta. Sekoita pasta ja kastike. Raasta lopuksi parmesaania päälle.