Kaupallisessa yhteistyössä Dronningholm 

Sain Dronningholmilta haasteen leipoa 100 joulutorttua ja ilahduttaa niillä kanssa ihmisiä. Minun ei tarvinnut kauaa miettiä asiaa, sillä halusin ehdottomasti tehdä projektin kehitysvammaisten henkilöiden kanssa.  Tiesin, että Perhekoti Vipusen asukkaita ilahduttaisi yhtä paljon torttujen leipominen kuin syöminenkin, joten otin osan porukasta projektiin mukaan heti leivonta vaiheessa. Muu porukka pääsi sitten nauttimaan valmiista uunituoreista tortuista.

Joulutortut ovat Vipusessa tärkeässä roolissa, ne ovat kaikille tuttuja ja niiden leipomiseen pääsevät osallistumaan ihan kaikki. Yksi voi kaulita torttutaikina hieman ohuemmaksi, joka ei välttämätöntä, mutta kaulitseminen mukavaa ja osallistavaa puuhaa, yksi rullaa taikina pyörällä, joku taittelee ja joku lisää torttuhillot. Jonkun tehtävänä voi olla työnjohtaminen ja laadun tarkkailu. Perhekodissa on tärkeää, että jokainen saa kuulua joukkoa ja osallistua. Tietäähän sen omalla kohdallakin, että joulu syntyy pienistä asioista, leipomisesta, koristelusta ja muusta yhdessä tekemisestä. Näin on myös kehitysvammaisten henkilöiden kohdalla. Lopuksi tietenkin keitetään kahvit ja maistetaan omin käsin leivottuja torttuja.

Vaikka minulla olikin melkoisen tehokas tiimi torttuja työstämässä, emme saaneet kerralla 100 torttua leivottua. Kuvistakin näkee kuinka työnjohtaja alkaa pikku hiljaa väsähtää. Ja silloin on kerta kaikkiaan pakko ottaa pienet päivä unet. Projekti jatkuu kuitenkin ensimmäisenä adventtina, jolloin pöytään on kutsuttu vieraita ja yhdessä nautaan glögiä ja  loput niistä sadasta tortusta.

Joulun alla on hyvää aikaa pysähtyä miettimään omaa lähipiiriä. Löytyisikö siitä ihminen tai taho, jota olisi mukava ilahduttaa? Ilahduttamisen ei tarvitse olla kallista, vaan pienillä teoilla voi saada itselle ja toisille mukavan joulumielen. Yhdessä tekeminen on hauskaa sekä lapsista, että aikuisista. Valmiita torttuja voi viedä mummoille, päiväkotiin, opettajille, naapureille tai vaikka ilahduttaa lapsen harrastusporukan vetäjiä. Pienillä teoilla voi olla suuri merkitys.

Dronningholm haastaa myös teidät lukijat mukaan. Kenet sinä voisit ottaa mukaan leipomaan tai ketä ilahduttaisit valmiilla tortuilla? Katso osallistumisohjeet Dronningholmin sivuilta ja voit voittaa Dronningholmin jouluisen tuotepaketin.