Ravintola Nop on Tallinassa sijaitseva ihanan hip luomu ravintola. Juuri sellainen paikka, jossa on nyt ihan pakko pistäytyä. Jotta voi ohi mennen heittää keskustelussa, että käytiin tossa lasten kanssa Nopissa aamupalalla kun se laivan meriaamiainen on niin passé.

Ravintola Nop | Tallina | aamiainen | aamupala | brunssi | ravintola-arvostelu | kokemuksia nopista

Ja Nophan on ihana. Vanhassa puurakennuksessa sijaitseva lämmin henkinen paikka, joka tarjoilee luomuruokaa. Koska meitä oli reissussa 11 henkeä, olimme tehneet etukäteen pöytävarauksen ja tilanneet ruuatkin jo sähköpostitse. Silti pöytään tuotiin aika hatarasti tilauksemme pohjalta improvisoitu kattaus.

Minä olin tilannut raparperijogurtia ja lohileivän uppomunilla. Moni lapsista päätyi sokerittomiin mustikkalettuhin, jonka lisäksi pöydässä oli avokado toasteja, ohra -pekoni hässäkkä ja erilaisia smoothieta.

Miten ruokaa nyt kuvailisi. Teinien mielestä letut maistuivat liian terveelliseltä, osa syynä tietysti sokerittomuus, mutta bataatti toi lettuihin omanlaisensa aromin. En itsekään ollut lettujen suurin ystävä, mutta ystäväni Whole food Laura taas tykkäsi. Lapsi joka sai eteensä kupillisen ohraa ja siellä seassa pekonin paloja meinasi ruveta itkemään pettymyksestä, mutta mielestäni maku oli erinomainen. Uppomunat lohileivällä olivat hyviä, samoin kuin avokado toasti. Kaikki juomat olivat herkullisia.  Teinit arvostivat Nopin antimia siinä määrin, että tilasimme pöytään vielä pari croisanttia.

Ravintola Nop oli lauantai aamuna ihan täynnä, joten pöytävaraus oli tarpeen. Vaikka palvelu oli koko ajan ystävällistä, niin tarjoilian huomion kiinnittäminen oli melkoista työtä, eikä onnistunut kovin nopeasti. Kauheasti mitään lisäyksiä ei siis kannattanut tehdä.

Ravintola Nop | Tallina | aamiainen | aamupala | brunssi | ravintola-arvostelu | kokemuksia nopista

Ravintola Nop | Tallina | aamiainen | aamupala | brunssi | ravintola-arvostelu | kokemuksia nopista

Nopissa on ravintolan lisäksi pieni herkkupuoti joka myy luomua ja paikallisia tuotteita. Siellä vierähti myös mukava tovi, eikä kotiin tarvinnut lähteä tyhjin käsin. Ostin kotiin viemisiksi ihanaa, ihan lakritsalta maistuvaa tummaa limppua, mantelivoita, kvinoa popseja ja savujuustoa. Teini löysi kaupasta muutaman hienon limsatölkin kokoelmiinsa.

Ravintola Nop | Tallina | aamiainen | aamupala | brunssi | ravintola-arvostelu | kokemuksia nopista

Eli summa summaarum. Kyllä mä suosittelen Noppia, mutta pienellä varauksella. Koska eihän se mikään laivan seisovapöytä ole.