YHTEISTYÖSSÄ SPR KONTTI

SPR Kontti | kierrätys

En ole kovinkaan innokas shoppailija, mutta jokaisella meillä on heikkoutemme. Rakastan kohnata käytetyn tavaran liikkeitä, antikvariaatteja ja kirpputoreja. Mukaani tarttuu useimmiten vanhoja Arabian astioita (no okei, muitakin ihania), keittiövälineitä, kirjoja ja pitsiliinoja. Perustelen hankintojani tarpeella. Blogissa on kiva olla variaatiota. Mutta oikeasti rakastan vanhojen tavaroiden tuntua ja niihin liittyviä tarinoita. Kerran ostin kasan vanhoja valokuvia ja vedin niiden perusteella perheelle kaupunki kierroksen vanhassa Forssassa. Liitin kuvien henkilöt taloihin ja keksin heille kuvitteellisen elämän ammatteineen, henkilöhistorioineen ja sukulaissuhteineen. Minussa elää aito karjalainen tarinan kertoja.

Olen myös aktiivinen lahjoittaja. Koska olen laiska kirppismyyjä, koen helpommaksi lahjoittaa käyttökelpoisen tavaran eteenpäin. Minusta on tärkeää, että minulle tarpeettomat tavarat saavat uuden elämän jossakin muualla. Se on win-win tilanne, kaappeihin ei kerry liikaa tavaraa ja samalla pystyy auttamaan tarvitsevia.

Kun minulle ehdotettiin yhteistyötä SPR:n Kontin kanssa, ilahduin suuresti, sillä sekä kirppistely, että hyväntekeväisyys ovat lähellä sydäntäni.

SPR Kontti | kierrätys

Minua lähin SPR Kontti toimii Espoossa. En ollut aikaisemmin käynyt siellä ja ensi vierailu oli melkoinen yllätys. Kontti on avara ja tilava, kaikki astiat, vaatteet, huonekalut jne. on lajilteltu siististi ja järjestelmällisesti. Myytävät tuotteet ovat hyväkuntoisia, vaatteet on höyrytetty ennen esille panoa, eikä missään ole perinteisiä, vähän sotkuisia kirppispöytiä. Oikeastaan ensi vilkaisulla kaikki on niin uutta ja siistiä, että hetken jo ihmettelen löydänkö valikoimista mitään itselleni sopivaa rouheaa ja vähän hassua tavaraa.

Tutkin ensin läpi melko laajan keittokirjavalikoiman ja löydän heti muutaman helmen. Sellaillessani kirjoja silmiini sattuu esimerkiksi klassikko ohje “uunimakkaraa ja makaroonia”. Laitetaan korvan taakse! Valitsen muutamia kirjoja myös visuaalisuuden vuoksi. Yhdessä vanhassa keittokirjassa on niin upeat kuvat, että meinaan kehystää osan sivuista keittiön seinälle.

Astiat on lajiteltu väreittäin. Olen viime aikoina mieltynyt kovasti vanhoihin kuviollisiin lautasiin ja hamstraan niitä heti pinon. Löydän myös muutamia yksittäisiä kuviollisia lautasia ja nappaan ne ostoskärryyn. Alan lämmetä.

Valokuvauksessa toimivat hyvin erilaiset mattametalliset astiat. Löydän sympaattisen sokerikon ja sen kaverina tulevan kermakon. Henkilökunta kaivaa ystävällisesti takahuoneesta lisää sopivia astioita. Jatkan matkaani kohti tuunaustarvikkeita ja pitsiliinoja. Liinat myydään kilohinnalla, jolloin valitsemani viisi pientä pitsiliinaa lähtee kotiini 50 sentillä.

Olen jo matkalla kassalle kun nappaan kärryyni vielä pojan liskoille sopivan vesialtaan ja ihastuttavan vanhan ompelulaatikon. Kassan vitriinistä mukaani lähtee vielä Arabian luumu pomona. Ja jos totta puhutaan, niin ehdin vielä hypistellä 60 -luvun lopulla valmistettua Polaroid -kameraa. Lupaan kameralle palata asiaan.

SPR Kontti | kierrätys

SPR Kontti – lahjoita hyvää

Sinulle tarpeeton tavara voi tehdä paljon hyvää, kun lahjoitat sen Kontti-kierrätystavarataloon.
Lahjoittamalla tuet Punaisen Ristin avustustyötä Suomessa ja maailman kriisikohteissa.

Kontin tuloksesta jaetaan
2/3 vapaaehtoistoiminnan tukemiseen Suomessa.
1/3 Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Lahjoita konttiin vain ehjää ja puhdasta. Tavara, jonka voisit antaa ystävällesi, kelpaa varmasti myös Konttiin. Likaiset ja rikkinäiset tavarat tuovat Kontille jätekustannuksia, jotka vähentävät avustustyöhön ohjattavan tuloksen määrää.

Konttiin voit lahjoittaa:
• astioita ja kodintarvikkeita
• huonekaluja
• kodinesineitä ja -tekstiilejä
• vaatteita ja asusteita
• kenkiä ja laukkuja
• kirjoja ja lahjatavaroita
• leluja ja lastentarvikkeita
• urheiluvälineitä

Konttiin sen sijaan ei saa viedä rikkinäisiä tai likaisia tavaroita, suurikokoisia kodinkoneita tai atk-laitteita, kemikaaleja, lääkkeitä tai elintarvikkeita, 70–90-lukujen tietosanakirjoja niiden vähäisen kysynnän vuoksi tai tavaraa, joka on ristiriidassa Punaisen Ristin periaatteiden kanssa, kuten piraattituotteita tai aseita.

Voit viedä lahjoituksesi aukioloaikoina kierrätystavarataloon. Muina aikoina lahjoituksia voi jättää huolellisesti pakattuna
Kontti-keräyslaatikoihin. Kontti tarjoaa kaupunkialueella noutopalvelun huonekaluille. Varaa nouto lahjoituksellesi etukäteen. Päätös lahjoituksen vastaanottamisesta tehdään noutohetkellä. Lisätietoja nettisivuilta ja facebookista.

SPR Kontti | kierrätys