Kyssäkaali coleslaw on raikas, helposti valmistuva ja herkullinen salaatti.

Paljastui, että kyssäkaali oli itselleni täysin tuntematon vihannes. Ostin sen kaupasta vain ja ainoastaan ulkonäön perusteella, sillä kasvis on viehättävä. Ihanat harmaan vihreät lehdet ja violetti kaali. Ostin siis pari tälläistä palleroa kotiin ja aloin fundeeraamaan, että mitäs sitten. Onneksi Instagram tuli avuksi ja sain varmuutta kokkailuhommiin. Suurin osa oli kanssani samoilla linjoilla, että kyssäkaali on parasta raakana. Niinpä en siinä sitten sen enmpää lähtenyt sooloilemaan vaan tuloksena oli Kyssäkaali coleslow.

On muuten jännä miten paljon sitä onkin erilaisia vihanneksia, jotka tavallaan ovat melko tuttuja, tunnistat ne ulkonäöltä ja olet joskus maistanutkin, kuvittelet ainakin tietäväsi miltä ne maistuvat. Mutta sitten tarkemmin ajatellessasi huomaatkin, että viime kerrastan kun maistoit kyseistä kasvista onkin vierähtänyt reippaat 20 vuotta. Tai että itse asiassa en ole koskaan itse valmistanut sitä. Että olisikohan aika antaa uusi mahdollisuus. Kyssäkaali on sellainen vihannes, jonka luulin tuntevani, mutta joka paljastuikin täysin uudeksi tuttavuudeksi. Olin todella positiivisesti yllättynyt! Että täähän on oikeasti hyvää.

Kyssäkaali coleslaw | kyssakaali | kyssäkaali | salaatti

Kyssäkaali coleslaw

1 kyssäkaali (n. 500 g)
1 hapokas vihreä omena, esim. Granny Smith
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijon sinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
hiukan mustapippuria myllystä

Kuori ja raasta kyssäkaali sekä omena. Käytin tässä “raastamiseen” juustohöylää ja lopuksi veitsellä hieman pienin tekemiäni siivuja. Puristele raasteesta käsin nestettä pois. Sekoita keskenään kyssäkaali ja omena, sekä kastikkeen aineet. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Kyssäkaali coleslaw | kyssakaali | kyssäkaali | salaatti   Kyssäkaali coleslaw | kyssakaali | kyssäkaali | salaatti

Tämän onnistuneen kokeilun jälkeen meillä on sitten syöty enemmänkin kyssäkaalia. Miten sulle, maistuuko kyssäkaali? Onko tuttu kasvis ollenkaan?