Juustoinen sienipasta on syntyy jääkaappiin hautautuneista juustonjämistä ja suoraan metsästä haetuista kantarelleista. Pastaan voi laittaa esimerkiksi Koskenlaskija tai Olympia sulatejuustoa ja raastaa päälle parmesaania.

Jokaisella ihmisellä sanotaan olevan yksi tai useampi supervoima. Mun yksi ehdoton vahvuuteni on loihtia herkullista pastaa ihan mistä vaan kaapin jämistä ja vieläpä nopeasti. Erityisen hyvä pastavisiönääri olen näin syksyllä kun sinne pastaan voi upottaa ihan mitä tahansa kasviksia suoraan pellosta. Tai tässä tapauksessa kylläkin sieniä suoraan metsästä.

Olin pitkään jumissa sellaisessa ajatuksessa, että pitäisi kunnioittaa jotain ikiaikaisia italialaisia perinteitä. Gakanmarjat sanon minä. Eikä Italiassa siis mitään vikaa ole, eikä italialaisissa ruokaperinteissä, mutta jos ihminen on eläissään kerran laskenut jalkansa Italian maan kamaralle ja oppinut ruuanlaitonkin Masterchef Australiasta, niin turha siinä on venkoilla. Meillä syödään pastat suomalaisittain Olympia -sulatejuuston jämillä.

Juustoinen sienipasta

200 g pastaa
n. 6 dl kantarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita
1 sipuli varsineen
mustapippuria rouhittuna
noin 200g sulatejuustoa
parmesaania

Tee näin:

Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna paloiteltuja sieniä pannulla sekoitellen kunnes enin neste haihtuu. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää pippuri ja sulatejuustot. Kuumenna.
Valuta keitetty pasta. Sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele juustoraastetta annosten pinnalle.