Karitsan paahtopaisti on herkullista, nopeasti kypsyvää ja mureaa. Kun muistat antaa lihan levätä rauhassa sekä ennen, että jälkeen paistamisen, onnistut varmasti.

Karitsanlihaa on helppo saada kotimaisena, luomuna ja/tai suoraan tuottajalta. Olemme aikanaan itse pienimuotoisesti kasvattaneet lampaita ja sitä kautta lampaanlihaa on tässä perheessä syöty paljon. Karitsan liha ei vaadi yhtä voimakasta maustamista kuin mihin vanhemman lampaan kohdalla on totuttu. Eikä muuten kannata ajatella, että lammas olisi jotenkin sidottu pelkästään pääsiäiseen.

Lisukkeesi sopii esimerkiksi pavut Julia Childin tapaan.

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaisti

4 an­nos­ta
4 (á 180 g)karitsanpaahtopaistia

Ainekset:

  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan kuori
  • 4 oksaa rosmariinia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • lihalientä

Tee näin:

  1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuivaa paistit ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
  2. Kuumenna pannu, lisää oliiviöljy ja ruskista paisteihin hyvä väri. (Älä pese pannua, vaan tee kastike samalla pannulla vähän myöhemmin.)
  3. Hiero paistien pintaan sitruunan kuorta, rosmariinia ja valkosipulia, laita paistit uunipannulle ja aseta lämpömittari pienimmän paistin keskikohtaan. Paista noin 15–20 minuuttia, eli kunnes sisälämpötila on noin 54 astetta (medium). Jos tykkäät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista kunnes sisälämpötila on 60 astetta.
  4. Ota liha uunista ja kääri se vetäytymään esimerkiksi liinan ja folion sisään. Vetäytyminen on tärkeää, jotta liha säilyy mehevänä!


Karitsan paahtopaisti

Etsitkö vinkkejä pääsiäisruokiin? Katsothan myös pääsiäismenu kasvissyöjille sekä perinteisen pashan ja ihanan mämmimutakakun ohjeen.