Punajuurigraavattulohi on huikean värinen herkku joulupöytään. Punajuurigraavaus taisi olla edellisen joulun superhitti, mutta voin vakuuttaa, että epämuodikkaassa ruokablogissa se maistuu vieläkin hyvältä. Ja samalla lautasella graavatun siian kanssa myös väri pääsi oikeuksiinsa. Punaista ja valkoista! Ja jos nyt laittaa kalan graavautumaan, ehtii se vielä aatto illaksi.

Tässä on varmaan jo monelle tullut selväksi, että meidän perheessä kalapöytä on se juttu. Kannattaa käydä katsomassa myös paistetun graavilohen ohje.

Punajuurigraavattulohi

Ainekset

600 g nahatonta lohifileetä
2 pientä punajuurta
1,5 rkl karkeaa merisuolaa
2 tl sokeria
1,5 tl valkopippureita murskattuna
tillinoksia

Poista lohesta nahka. Jos ostat kalan tiskiltä, voit pyytää myyjää poistamaan nahan.
Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi.
Ota lohifilee leivinpaperille. Ripota pintaan suola, sokeri ja murskatut valkopippurit. Levitä punajuuriraastekauttaaltaan kalan pintaan. Aseta päälle tillinoksat.
Kääri kala leivinpaperiin ja siirrä paketti muovipussiin. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele pakettia graavautumisen aikana muutaman kerran.

Tervetuloa Ku ite tekee blogin joulukalenteriin. Joulukalenterissa blogini lukijat pääsevät ääneen ja jakavat omia jouluisia ohjeita ja reseptejä. Kannattaa siis käydä päivittäin katsomassa uudet jouluiset ideat!
joulukalenteri2016