Luumukakku on tehty muffinssitaikinasta, sillä vakaa aikomus oli tehdä muffinsseja. Kriittisellä hetkellä, eli taikina valmiina kulhossa, muistin, että annoin kaikki muffinssi vuuat äidilleni lainaan. Näin ollen luumukakku syntyi ikään kuin kohtalon johdattamana. Mutta päiväkahvi seura, jota varten luumukakun leivontaan ylipäätään lähdettiin, ei onneksi välittänyt siitä, tarjottiinko luumukakkua vai muffinsseja.

Tällä hetkellä puutarha tuottaa niin paljon omeanaa, että on välillä pakko tehdä muutakin kuin sitä iän ikuista omenasosetta, -piirakkaa tai-hilloa, luonnollisesti olen kokeillut myös eksoottisempia omena herkkuja kuten -chutneytä (ohje tulossa). No, siinä omenabisneksen keskellä kypsyy tietenkin myös muu sato. Kuten vaikka nämä luumut. Osan luumuista laitoin mehuksi omenan kanssa, mutta osa pääsi tähän helposti valmistuvaan kakkuun.

Tavallaan aika ihanaa aikaa. Omenoita tulee ovista ja ikkunoista. Ja välillä keittiön täyttää ämpärillinen luumuja. Luumut on sitä paitsi niin kauniita. Syksyn sato on inspiroinut minua kuvaamisen saralla. Kuvaamisen ja kokkaamisen. Olen oikeastaan tajunnut, että ruokakuvaus on se juttu mikä minua tällä hetkellä eniten inspiroi. Ja siihen aion jatkossa keskittyä entistä enemmän, haluan oppia lisää, harjoitella ja kokeilla.

luumukakku

Luumukakku

Luumukakku

Tarvikkeet

4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1,5 dl sokeria
1 dl sokeroimatonta omenasosetta
2 munaa
1 dl oliiviöljyä
2,5 dl maustamatonta jogurttia
350g luumuja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita erillisessä kulhossa munat, oliiviöljy ja jogurtti tasaiseksi. Pese luumut ja pilko ne pienemmäksi. Sekoita jogurttiseos kuiviin aineksiin. Sekoita varoen juuri ja juuri sekaisin, varo yli vaivaamasta taikinaa. Lisää luumut sekoittamisen loppuvaiheilla.
Luumukakku